MILORAD DODIK

‘Prijetnje američke ambasade u BiH su, balkanski rečeno, siledžijske. Oni rade za muslimane!‘

‘Svo vrijeme svog djelovanja su na strani muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave ‘funkcionalnu državu"
Milorad Dodik
 Cropix

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da je veleposlanstvo SAD u Sarajevu epicentar nestabilnosti u BiH, što se vidi i po odnosu prema Christianu Schmidtu koji je privatno lice u BiH a ne visoki predstavnik po Aneksu 10.

Milorad Dodik je u izjavi za Srnu, koju prenosi RTRS, ocijenio kako bi bilo dobro za sve u BiH da američko veleposlanstvo u Sarajevu prestane sa prijetnjama i držanjem lekcija o ustavnosti i kršenju Daytonskog sporazuma.

- Njihove prijetnje su, balkanskim vokabularom rečeno, siledžijske. Svo vrijeme svog djelovanja su na strani muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave "funkcionalnu državu", a u stvari rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, te njihove priče samo su dokaz više da su oni u stvari Ustavni sud BiH, zajedno sa onima koji su uz stalnu prijetnju silom i sankcijama masovno, uporno i cinično kršili Daytonski sporazum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:05