PEDOFILSKI SKANDAL

Princ Andrew od Ghislaine Maxwell tražio podatke o djevojci koja ga je optužila za napastovanje

Riječ je izjavi sa suđenja 2016., a čiji su dokumenti otpečaćeni samo nekoliko trenutaka prije roka koji je odredio sud
Princ Andrew i Ghislaine Maxwell
 Lindsey Parnaby/Afp/Profimedia

Princ Andrew zatražio je od Ghislaine Maxwell informacije o ženi koja ga je optužila za seksualno napastovanje dok je bila maloljetna, pokazuju sudski dokumenti, piše Guardian.

Izjava koja se odnosi na Maxwelličin odnos s pokojnim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom, dana tijekom prošlih građanskih parnica koje su uključivale i navodnu žrtvu Virginiu Giuffre, otpečaćena je u četvrtak, samo nekoliko trenutaka prije roka koji je odredio sud.

Iskaz je dan 2016. godine kada se Maxwell suočila s dugim popisom pitanja o Epsteinu i njegovim interakcijama s mladim ženama, uključujući i Giuffre.

Maxwell je izdala javno priopćenje negirajući tvrdnje Virginie Giuffre da je pomogla Epsteinu da je zlostavlja 2. siječnja 2015. U svom izlaganju Maxwell je potvrdila da je sljedećeg dana poslala e-mail u kojem je stajalo: „Evo da imate informaciju. Nazovite me kad budete mogli. "Ime primatelja e-maila je redigirano, ali predmet maila - Giuffre - i vrijeme kad je poslan, snažno sugeriraju da je otišlo princu Andrewu.

"O čemu ste razgovarali tijekom tog poziva?", pitao je Maxwell odvjetnik Virginije Giuffre. "Nemam nikakvih konkretnih saznanja o tom pozivu", odgovorila je Maxwell. "Jeste li razgovarali sa [skriveno ime] o Virginiji Roberts [Giuffre] tijekom ovih poziva?"

Odvjetnik Virginije Giuffre ukazao je na dodatni detalj u ovoj korespondenciji: "On kaže da ga obavijesti kad može razgovarati jer ima neka konkretna pitanja o Virginiji Roberts. "

image
Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein (R)
Handout

Maxwell se nije mogla prisjetiti kad se točno dogodio razgovor, ali je rekla da su razgovarali "u nekom trenutku". Na pitanje o čemu su razgovarali, Maxwell je rekla: "O tome kakva je ona lažljivica."

Maxwell je također kazala: „Mislim da mi nije rekao zašto ju je smatrao lažljivicom. Suština svega što je rekla u vezi s njim, bila je laž."

U građanskoj parnici iz koje potječu ove izjave, Giuffre je tvrdila da ju je Maxwell uvukla u Epsteinov krug kao tinejdžericu te kasnije lažno tvrdila da joj je osigurala posao maserke.

Giuffre tvrdi da su je Maxwell i Epstein prisiljavali da se upusti u seksualne odnose s bogatim i moćnim muškarcima, poput princa Andrewa.

U parnici iz 2015. Giuffre je također rekla je da ju je Maxwell oklevetala tvrdeći da je lagala kad je rekla da su ona i Epstein sudjelovali u seksualnim nedoličnostima. Princ Andrew je odlučno negirao sve tvrdnje Virginije Giuffre.

Kako se vidi iz sudskih spisa, Maxwell su također pitali je li vidjela seksualnu interakciju princa Andrewa s maloljetnicom. "Nikad nisam vidjela [skriveno ime] u interakciji takve vrste", rekla je Maxwell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:15