U OŽUJKU

PRINC CHARLES ĆE POSJETITI BOSNU I HERCEGOVINU Dolazi u Srebrenicu povodom 25. godišnjice genocida

Princ Charles posjetit će Bosnu i Hercegovinu sredinom ožujka kako bi posjetio Srebrenicu povodom 25. godišnjice genocida što su ga snage bosanskih Srba počinile nad muslimanskim stanovništvom u u toj općini na istoku Bosne.

Kako je priopćilo veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva, tijekom 17. i 18. ožujka ključni dio posjeta bit će posjet Memorijalnom centru u Srebrenici povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida. U pratnji predstavnika udruženja preživjelih, među kojima će biti i majke koje još traže svoje nestale članove obitelji, princ Charles će odati počast žrtvama.

U Sarajevu će se susresti s članovima Predsjedništva BiH, te predstavnicima gospodarstva, politike, kulture, civilnog društva i Oružanih snaga. Predviđen je i susret s vjerskim čelnicima u BiH kako bi odao priznanje njihovom radu na pomirenju i izgradnji razumijevanja između različitih zajednica.

"Pokazatelj je to sve veće posvećenosti Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini i regiji zapadnog Balkana, njegove potpore reformama kojima će se poboljšati život građana i stvarati svjetliju budućnost", navodi se u priopćenju iz veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:51