NOVE OPCIJE NA VIDIKU

PRINC HARRY TRAŽI POSAO 'Nakon 10 godina napustio sam vojsku, bila je to jako teška odluka'

Princ Harry koji je dobio diplomu na Sandhurstu služio je dvaput u Afganistanu, prvi puta u kopnenim snagama a drugi puta kao pilot borbenog helikoptera.
This picture taken on December 12, 2012 shows Britain's Prince Harry wearing his monocle gun sight as he sits in the front seat of his Apache Helicopter at the British controlled flight-line at Camp Bastion in Afghanistan's Helmand Province, where he was serving as an Apache Helicopter Pilot/Gunner with 662 Sqd Army Air Corps. Britain's Prince Harry confirmed he killed Taliban fighters during his stint as a helicopter gunner in Afghanistan, it can be reported after he completed his tour of duty on January 21, 2013. AFP PHOTO / POOL / JOHN STILLWELL
 AFP

LONDON - Britanski princ Harry najavio je u utorak da će napustiti britansku vojsku nakon deset godina službe tijekom kojih je dva puta bio i na bojišnici u Afganistanu.

Princ koji sada ima 30 godina rekao je da je odluka o kraju vojne karijere u lipnju bila "vrlo teška za donijeti" nakon deset godina službe, ali da se sada treba okrenuti prema sljedećem poglavlju svog života.

"Proučavam opcije koje mi se nude u budućnosti i zadovoljan sam", rekao je u priopćenju.

Odluka će vjerojatno za mnoge biti iznenađenje jer je princ odmalena sanjao o vojsci i izgledalo je da je time zadovoljan.

Princ Harry koji je dobio diplomu na Sandhurstu služio je dvaput u Afganistanu, prvi puta u kopnenim snagama a drugi puta kao pilot borbenog helikoptera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:36