U 100. GODINI ŽIVOTA

Princ Philip pokazao da nije izgubio smisao za humor, s Camillom držao 160 km socijalne distance

Iako u posljednje vrijeme rijetko izlazi u javnost, čini se da vojvoda od Edinburgha nije izgubio svoj vragolasti smisao za humor
Princ Philip
 Adrian Dennis/AFP

Princ Philip, koji je nedavno proslavio 99. rođendan, na skromnoj je ceremoniji u dvorcu Windsor i službeno predao svoju dužnost glavnog pukovnika pješačke pukovnije 'The Rifles' vojvotkinji od Cornwalla.

Iako u posljednje vrijeme rijetko izlazi u javnost, čini se da vojvoda od Edinburgha nije izgubio svoj vragolasti smisao za humor jer se na kratkoj ceremoniji s jednim od prisutnih vojnika našalio o njegovoj kondicijskoj spremi.

image
Princ Philip
Adrian Dennis/AFP

Vojvoda je gotovo 70 godina bio blisko povezan s pukovnijom 'The Rifles', no sada je palicu predao Camilli koja je istovremeno sudjelovala na ceremoniji u svom domu u Gloucestershireu. Britanski mediji šale se kako su držali 160 kilometara socijalne distance.

image
Camilla, Vojvotkinja od Cornwalla
Geoff Pugh/AFP

Živahni vojvoda pažljivo je koračao stubama na ulazu u dvorac Windsor da bi tijekom trominutne ceremonije porazgovarao s trubačima iz pukovnije. Jednog od njih upitao je održava li kondiciju.

- Odmjerio me od glave do pete, a ja sam si razmišljao: Želiš li reći da sam debeo?' Sijali smo se tome. U odličnom je fizičkom stanju za nekoga tko ima 99 godina. Nevjerojatno, opisao je trubač susret s princom Philipom.

image
Princ Philip
Adrian Dennis/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:54