REAKCIJA S DVORA

PRINC WILLIAM PROTIV RASIZMA U NOGOMETU 'Žalosno je da se moramo baviti ovakvim pitanjima'

Mediji su istup princa Williama povezali s prošlotjednom žalbom Yaya Tourea, nogometaša Manchester Cityja, kojemu su navijači moskovskog CSKA dobacivali da je majmun
 Leon Neal / AFP

Budući britanski monarh princ William, ovih se dana uključio u kampanju protiv rasizma u nogometu. William je predsjednik Britanskog nogometnog saveza (Football Association – FA), koji slavi 150-tu godišnjicu, i u govoru na svečanoj večeri, eksplicitno je zatražio borbu protiv diskriminacije na temelju rase.

„Žalosno je jer se moramo baviti ovakvim pitanjima, ali FA se mora snažno angažirati u izbacivanju rasizma i diskriminacije iz nogometa“, upozorio je William.

Mediji su njegov istup povezali s prošlotjednom žalbom Yaya Tourea, nogometaša Manchester Cityja, kojemu su navijači moskovskog CSKA dobacivali da je majmun. Nakon utakmice, iznervirani Toure, koji spada među najbolje vezne igrače na svijetu, rekao je kako ne isključuje mogućnost da, zbog rasizma, tamnoputi nogometaši odluče bojkotirati Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Princ William u svom govoru nije spominjao Ruse, ali je nedvosmisleno pokazao da zagovara žešće kazne protiv rasista na stadionima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:43