ZASVIRALA KLAVIR

Princeza Kate ‘razvalila‘ božićni koncert! Iznenadila sve: ‘Impresionirala me, sjajna je glazbenica!‘

Predano je vježbala kod kuće, stvarno je uložila puno vremena i energije da sve ispadne kako treba, rekao je pjevač Tom Walker

Kate Middleton

 EyePress News/EyePress via AFP

Iako inače ne voli biti u središtu pozornosti, vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, u petak navečer, na Badnjak, bila je prava zvijezda na koncertu božićnih pjesama "Royal Carols - Together At Christmas", na kojemu je prvi put javno zasvirala klavir i oduševila sve prisutne u Westminsterskoj opatiji.

image

Kate Middleton

EyePress News/EyePress via AFP

Kate, koja je još u djetinjstvu naučila svirati klavir, a znanje je obnovila tijekom covid izolacije, pratila je pjevača Toma Walkera, koji je izvodio pjesmu "For Those Who Can’t Be Here" posvećenu ljubavi i gubitku.

Vojvotkinja i Walker spomenuti singl snimili su upravo u Westminsterskoj opatiji dan prije nego što su ga predstavili ispred 1200 uzvanika, pomno odabranih za ovaj blagdanski događaj - naime, pozivnicu za koncert dobili su oni koji su značajno pridonijeli svojim zajednicama i zemlji, osobito u ovim teškim, pandemijskim mjesecima.

Kate i Tom imali su "vrlo tajne" fizički-distancirane probe u Londonu, a njihova zajednička, dirljiva izvedba emitirana je na ITV-u u petak navečer.

- Vojvotkinja je predano vježbala kod kuće, stvarno je uložila puno vremena i energije da sve ispadne kako treba. Zbilja me impresionirala, sjajna je glazbenica. Nije nimalo lako sjesti za klavir i svirati s hrpom glazbenika s kojima nikad prije niste surađivali, ali ona je ovaj nastup zbilja 'razvalila'. Tako je ljupka, ljubazna i srdačna osoba, svima se osobno zahvalila na prilici da sviramo zajedno - pohvalio ju je pjevač.

image

Kate Middleton i princ William

Heathcliff O‘Malley/POOL/AFP

Prije koncerta Kate je okupljenima govorila o važnosti glazbe.

- Glazba mi je bila iznimno važna tijekom pandemije. Jer glazba slavi dobru volju, djela dobrote, ljubav, empatiju i suosjećanje, pomaže nam prebroditi ova izazovna vremena - rekla je Middleton, a kraljevski izvor dodao je kako je vojvotkinji "sviranje klavira donijelo veliku utjehu tijekom izolacije".

image

princ William i Kate Middleton

Yui Mok/POOL/AFP

- Ona prepoznaje moćan način na koji glazba spaja ljude, zato je i željela biti dio Tomove izvedbe.

Osim što svira klavir, Kate je svojedobno učila svirati i flautu, a u djetinjstvu je nastupala i sa školskim zborom.

image

princ William, Kate Middleton, Sophie - vojvotkinja od Wessexa, Zara Phillips i Mike Tindall na koncertu božićnih pjesama

Yui Mok/POOL/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:58