POTPUNO LUDILO

Priveli čelnika Nogometnog saveza Srbije i poslali ga na poligraf: ‘Jeste li planirali ubiti Vučića?‘

Ne razumijem zašto je čovjek u kojega sam imao povjerenje odbio poligraf, komentirao je Vučić
Aleksandar Vučić
 Robert Atanasovski

Predsjednik Nogometnog saveza Srbije Slaviša Kokeza priveden je jučer na informativni razgovor na temelju nekoliko navoda koje je iznio Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, a nakon saslušanja je pušten iz prostorija Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK).

Aca Bosanac je uhićen zbog suradnje s Veljkom Belivukom, uhićenim vođom navijača i članom zloglasne kriminalne grupe. Na saslušanju je izjavio da je do poslovne suradnje s Veljom Nevoljom došao putem višegodišnjeg poznanstva s prvim čovjekom Nogometnog saveza Srbije.

Oko četiri sata su ga saslušavali, a kako prenose mediji u Srbiji Kokeza je odbio poligrafsko ispitivanje. Nije želio odgovarati na pitanje je li sudjelovao u pripremanju atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali niti o drugim, manje škakljivim temama. Istražiteljima je izjavio da je takav savjet dobio od predsjednika Višeg suda u Beogradu.

Na tu je vijesti reagirao i sam Vučić.

- Ne bih se htio izjašnjavati, osim što ne razumijem zašto je čovjek u kojega sam imao povjerenje odbio poligraf, posebno zato što mu je rečeno da može ići samo s pitanjem, a ne s deset, iako je ključno pitanje je li sudjelovao u pripremi moje likvidacije, rekao je i dodao:

- Ne mogu povjerovati da je on sudjelovao u tome, tog čovjeka dugo poznajem i nikada neću u to povjerovati, ali čudno je to s poligrafom.

Vučić je istaknuo je da je i sam osobno išao na poligraf.

- Ni njemu ni svima njima nikada nisam ni na sjenu stao, nikada im ništa ružno nisam učinio, Ja u to ne mogu niti želim povjerovati. Koliko mi je žao i koliko se loše osjećam govori moje raspoloženje, ali ne zato što sam uplašen nego zato što sam tužan, rekao je Vučić.

Inače, Slaviša Kokeza je bivši tjelohranitelj Aleksandra Vučića. Srpska javnost je Kokezu upoznala sa zavojem na glavi i gipsom na ruci, kada je 2008. u sjedištu radikala objašnjavao da je te ozljede zadobio braneći Vučića od policijskog batinjanja na prosvjedu zbog uhićenja Radovana Karadžića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:29