PROSVJED DJEVICA

Priznanje jednog od egipatskih generala: Provjeravali smo jesu li prosvjednice nevine

General tvrdi da su u šatorima prosvjednika pronašli drogu

KAIRO - Jedan visokopozicionirani egipatski general priznao je kako je vojska te zemlje prisilila nekolicinu egipatskih prosvjednica da se podvrgnu provjeri nevinosti.

‘Moja ili vaša kći’

Naime, nakon što je egipatska vojska prethodno negirala optužbe o takvim pregledima 17 žena koje su posvjedovale 9. ožujka, jedan je general priznao da se to ipak dogodilo i čak je branio tu praksu.

- Te djevojke nisu poput mojih ili vaših kćeri. One su provodile noći u društvu muškaraca u šatorima na Tahriru, a mi smo tamo pronašli Molotovljeve koktele i drogu - rekao je general koji je želio ostati anoniman.

Nijedna djevica

Objasnio je da su provjeravali jesu li djevice kako bi “spriječili te žene da kasnije optuže egipatske vlasti za silovanje”.

- Nismo željeli da nas optuže za silovanje ili zlostavljanje pa smo ih testirali da dokažemo da nisu nevine. Niti jedna od njih nije bila djevica - istaknuo je general.

Uhićene prosvjednice tvrde da su ih podvrgnuli i elektrošokovima, tukli, skinuli do gola i prijetili da će ih optužiti za prostituciju ne pristanu li na provjeru djevičanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 12:20