UŽASNA NESREĆA

Prizori strave: Nadzorna kamera uhvatila trenutak urušavanja nadvožnjaka u Meksiku

Konstrukcija se urušila na cestu nakon čega se iznad mjesta nesreće uzdignuo oblak prašine
 Eyepix/NurPhoto via AFP

Meksičke vlasti obećale su da će provesti potpunu istragu o urušavanju nadvožnjaka u Mexico Cityju u kojem su poginule najmanje 23 osobe.

Predsjednik Andrés Manuel López Obrador rekao je kako ništa neće ostati skriveno, dok je gradonačelnica najavio da će u istragu biti uključena neovisna tvrtka.

U nesreći je ozlijeđeno najmanje 70 osoba, a kako se može vidjeti na snimci s nadzorne kamere, nadvožnjak se urušio baš kada je njime prolazio vlak. Konstrukcija se urušila na cestu nakon čega se iznad mjesta nesreće uzdignuo oblak prašine.

Zabrinutosti zbog mogućih problema s gradnjom nadvožnjaka postoje još od otvaranja linije 2012. godine. Mnogi su upozoravali na probleme s dizajnom i standardima po kojima je konstrukcija građena, a postojale su i optužbe na korupciju u cijelom poslu.

Neke rute na toj liniji zatvorene su zbog popravaka 2014. godine, a neki su stanovnici prijavili pukotine na nadvožnjaku nakon potresa 2017. godine. Oštećenja su navodno sanirana.

Predsjednik López Obrador je rekao da će istragu provesti državni i tužitelji Mexico Cityja i da bi trebala biti provedena vrlo brzo.

Ova linija metroa izgrađena je dok je današnji ministar vanjskih poslova i bliski predsjednikov saveznik Marcelo Ebrard bio gradonačelnik Mexico Cityja.

Na konferenciji za novinare je bio uz predsjednika i izjavio je kako se radi o jako tužnom danu za cijelu zemlju te da je spreman surađivati s istražiteljima.

Aktualna gradonačelnica Claudia Sheinbaum rekla je kako je prerano reći tko je odgovoran za ovu tragediju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:49