UVREDE, A NE HUMOR

Pročitajte vic o Židovima kojim je Berlusconi opet sablaznio javnost

RIM - Talijanski premijer Silvio Berlusconi uspio je opet sablazniti javnost svojim smislom za humor.

Tijekom obilaska radnika koji saniraju štetu od prošlogodišnjeg potresa u središtu Italije Berlusconi je ispričao vic o Židovu koji je tijekom rata skrivao drugog Židova i to mu naplaćivao 3.000 eura.

- Židov je plaćao jer je imao novca. No, ne mislite li da mu je kolega trebao reći kako je rat odavno završen, a Hitler mrtav? - rekao je Berlusconi.

Vatikanski tjednik l'Osservatore Romano Berlusconijev je vic nazvao "žalosnim" te ustvrdio kako vrijeđa vjernike, ali i uspomenu na šest milijuna žrtava holokausta.

- Berlusconi bi se trebao ispričati svim Talijanima, a prvenstveno vjernicima - izjavio je pak nadbiskup Velasio De Paolis, visoki vatikanski dužnosnik. - Predsjednik vlade nije bilo tko. Nijedna od njegovih izjava, bila privatna ili javna, ne može proći nezamijećeno. Šteta može biti nepopravljiva - dodao je.

Podsjetimo, talijanski je premijer prošlog mjeseca pripadnicima mladeži svoje stranke ispričao vic o Hitleru , a 2003. je izjavio kako Benito Mussolini "nije nikoga ubio, nego je slao ljude na odmor".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:31