MISTERIJ

PROCURILA NOVA TEORIJA O STANJU KIM JONG UNA Bivši partijski dužnosnik otkrio zanimljivu priču: 'Bio je sasvim dobro do tog dana u 7 ujutro'

 
Poseban vlak za lidera Sjeverne Koreje (na fotografiji) je sredstvo kojim su najviše voljeli putovati njegovi otac i djed, a sada i Kim. Nema dovoljno dobar zrakoplov
 STR/Vietnam News Agency / AFP

Nakon brojnih glasina da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un teško bolestan, pa čak da je i mrtav, sada se u nizu teorija o sudbini diktatora pojavila i još jedna.

- Moguće je da je Kim Jong Un ozlijeđen tijekom testiranja kratkometražnih krstarećih raketa koje je bilo provedeno 14. travnja - izjavio je bivši visoki dužnosnik Radničke partije Sjeverne Koreje.

Lee Jeong Ho, prebjeg iz Sjeverne Koreje u SAD, dodao je da takvo testiranje raketa nije moguće provesti bez naređenja glavnog zapovjednika, što znači da je Kim Jong Un bio dobro do 7 sati ujutro toga dana, kada su ispaljene rakete.

'Nije ga bilo u izvještajima o testovima, a nisu objavljene ni snimke ispaljivanja raketa i obuke borbenih zrakoplova, što upućuje na mogućnost da se dogodila neka neočekivana nesreća', rekao je Lee, prenosi Donga.

Njegovo je mišljenje da se Kim možda razbolio nedugo nakon ispaljivanja raketa te da jedan korejski odbor ne može objaviti snimku testiranja bez Kimovog odobrenja.

Kada je riječ o glasinama da je Kim u vegetativnom stanju nakon operacije srca, Lee smatra da to nije točno.

'Liječnici Kim Jong Una su svi iz bolnice Bonghwa u Pjongjangu, a druge bolnice nemaju liječnike koji bi ga mogli operirati', dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:02