EGZEKUCIJA?

Procurila snimka koja je izazvala bijes u Rusiji: ‘Zelenski, što kažeš na ovo? Ići ćeš na sud!‘

Novi dokaz masovnog masakra nad nenaoružanim ruskim ratnim zarobljenicima, potvrđuje divljačku stranu kijevskog režima - stoji u priopćenju

Zarobljeni Rusi

 Twitter/

Rusko ministarstvo obrane izdalo je oštro priopćenje nakon pojavljivanja navodne snimke za koju tvrde da prikazuje ukrajinske vojnike koji ubijaju više od deset zarobljenih ruskih vojnika.

Ruska novinska agencija RIA Novosti prenijela je da su pripadnici ukrajinskih oružanih snaga namjerno ubili desetak ruskih vojnika izravnim hicima u glavu. Smatraju da se ne radi o "tragičnoj iznimci" već da su prava ratnih zarobljenika opasno narušena od strane kijevskog režima.

- Novi dokaz masovnog masakra nad nenaoružanim ruskim ratnim zarobljenicima, potvrđuje divljačku stranu kijevskog režima na čelu sa Zelenskim i onima koji ga štite, napisali su.

Inače, internetom kruži jedna snimka i jedna fotografija očito snimljena iz zraka. Na video snimci se vidi desetak živih ruskih vojnika kako leže na tlu dok naoružani Ukrajinci stoje kraj njih. Međutim, fotografija iz zraka, Rusi tvrde, dokazuje da su zarobljenici pobijeni. Kao ključni dokaz da je to ista lokacija navode dječji crveni automobil koji stoji u dvorištu.

Ukrajinske vojne i civilne vlasti još nisu komentirale optužbe.

Rusko ministarstvo obrane u svom novom priopćenju navodi da će napraviti sve da se Volodimiru Zelenskom sudi za ratne zločine.

- Brutalno ubojstvo ruskih vojnika nije ni prvi ni jedini ratni zločin. To je uobičajena praksa u Oružanim snagama Ukrajine koju kijevski režim aktivno podržava, a zapadni pokrovitelji izravno ignoriraju. Ali Zelenskom i njegovim pristašama će se suditi pred sudom povijesti, naroda Rusije i Ukrajine. Sudit ćemo im za sve, za svakog mučenog i ubijenog zatvorenika!

Ranije ovog tjedna UN-ov promatrač ljudskih prava OHCHR u Ukrajini optužio je obje strane za kršenje prava ratnih zarobljenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:19