KAOS U MEKSIKU

PROCURILA SNIMKA STRAVIČNE OSVETE MAFIJAŠA Policajac koji je uhitio sina najpoznatijeg narkobosa svijeta na parkiralištu izrešetan sa 150 hitaca

 
Ovidio Guzmán López (lijevo), likvidacija policajca Eduarda N. (desno)
 REUTERS/Screenshot Youtube

Meksički policijac koji je sudjelovao u uhićenju sina narkobosa Joaquina 'El Chapo' Guzmana je ubijen na parkiralištu u Culiacanu, piše Daily Mail.

Nadzorne kamere su snimile užasan trenutak likvidacije koja je izvedena u srijedu ujutro kad su barem dvojica naoružanih muškaraca s poluautomatskim oružjem izišli iz crvenog automobila i otvorili vatru na bijeli Nissan.

Napad je trajao tridesetak sekundi, a kriminalci su ispalili 150 metaka u bijeli automobil.

Crveni automobil je slijedio bijeli automobil do parkirališta trgovačkog centra u Culiacanu, glavnom gradu države Sinaloa.

Preminula osoba je identificirana kao Eduardo N., policajac višeg ranga u policiji države Sinaloa.

Lokalni mediji izvještavaju da je policajac bio uključen u uhićenje Ovidia Guzmána Lópeza, sina narkobosa Joaquína 'El Chapa' Guzmána.

Meksičke snage sigurnosti su Guzman Lopeza zaskočili ispred kuće i pritisnuli ga uza zid prije nego su bili prisiljeni odustati od uhićenja kad su suradnici kriminalnog vođe započeli pucnjavu po Culiacanu.

Prošli tjedan je prikazana snimka pokušaja uhićenja. Na video snimci se vidi Guzmana kako izlazi iz zgrade s rukama u zraku. Vojnici su mu naredili da pozove svoje ljude na obustavu vatre dok se u pozadini čula pucnjava.

Guzman je tad nazvao svog brata Archivalda Ivána Guzmána Salazara na mobitel i kazao mu da zaustavi kaos koji je nastao.

Archivaldo je odbio i urlao prijeteći vojnicima i njihovim obiteljima.

Napadi su nastavljeni, a osam minuta kasnije su stigla izvješća o ranjenim vojnicima. Trinaest osoba je ubijeno u pucnjavi po gradu.

Snage sigurnosti su povučene četiri sata nakon što je operacija započela, da bi se izbjeglo daljnje krvoproliće. Prilikom akcije kriminalci su zarobili dva policajca i devet vojnika. Nakon što je Guzman pušten na slobodu, svi policajci i vojnici su oslobođeni, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:20