‘SRAMOTA ČOVJEČANSTVA‘

Procurila snimka Vučića kako pije sa Šešeljem, u pozadini se ori pjesma četničkom vojvodi

Beogradski odvjetnik Čedomir Stojković je osudio ovaj Vučićev postupak

Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj

 Twitter Screenshot/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić snimljen je kako pije za stolom do Vojislava Šešelja, osuđenog ratnog zločinca, prenosi Oslobođenje.ba.

Na snimci se vidi kako Vučić na svadbi sjedi za stolom odmah do Šešelja, a u pozadini se čuje pjesma koja veliča četničkog vojvodu Pavla Đurišića. Nije jasno kada je snimka nastala i o kakvom se slavlju radi, no navodno je riječ o vjenčanju Šešeljeva sina.

Beogradski odvjetnik Čedomir Stojković je osudio ovaj Vučićev postupak, a on je tu snimku objavio na Twitteru, napisavši da je ‘sramota čovječanstva‘ da Vučić pije s ratnim zločincem.

- To što se napija s njim dok slušaju pjesmu koja slavi Pavla Đurišića, četnika čije su jedinice činile zločine tijekom II svjetskog rata, a poslije on osobno se udružio sa jedinicama NDH i konačno u operaciji Vajs 1943. se udružio sa nacističkim snagama radi napada na naše stanovništvo, je druga stvar, koju je mogao znati svatko tko je htio. To što ta pjesma ima primitivni melos vojnih jedinica koje su činile genocid u Srebrenici je treća stvar, napisao je Stojković na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:54