IMAO DOZVOLU ZA LET

PROCURILE POSLJEDNJE RIJEČI KONTROLE LETA NEPOSREDNO UOČI PADA KOBEOVOG HELIKOPTERA Iz kontrolnog su tornja pokušali upozoriti pilota na opasnost...

 
Kobe Bryant
 AFP

Pilot helikoptera Kobea Bryanta bio je upozoren da leti prenisko prije nego što se pri brzini od 300 km/h srušio u brdima u Kaliforniji, objavio je New York Post.

- Još uvijek ste prenisko za let po ovakvom vremenu, citiraju riječi kontrolora leta kojima je pilot upozoren iz kontrolnog tornja zračne luke Burbank.

U stravičnoj nesreći je uz legendarnog košarkaša poginula i njegova 13-godišnja kći te još sedam osoba.

Upućeni izvori kažu kako su vremenske prilike u nedjelju u Los Angelesu zbog guste magle bile ekstremne te da je dobar dio prometa helikopterima bio obustavljen. No, helikopter čuvene NBA zvijezde imao je dozvolu za uzlijetanje.

Pilot Kobeovog helikoptera trebao je sletjeti u zračnu luku Burbank, ali je 15-ak minuta cirkulirao nad tim područjem čekajući povoljnije vremenske prilike te da druge letjelice slete na pistu.

Netom prije pada, pilot je podigao helikopter na 600 metara, a potom se srušio na visini od 500 metara.

Drugi izvor za New York Post kaže kako je Bryantov helikopter imao dva motora te da se ne bi srušio da je jedan od njih otkazao.

- Sve ukazuje na to da se letjelica pod potpunom kontrolom pilota nehotice srušila. Takve se nesreće događaju kada pilot izgubi osjećaj u prostoru. Mjesto sudara također ukazuje na to, objašnjava izvor i dodaje:

- Kobeov helikopter star je 29 godina, a većina Sikorsky S-76 leti s dva pilota. U nedjelju je Kobe imao samo jednog pilota koji se vjerojatno oslanjao na ono što vidi, umjesto da koristi instrumente za nadziranje visine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:25