SARAJEVO

PROCURILI NOVI DETALJI O MISTERIOZNOM PACIJENTU Pred zgradom je bila parkirana Škoda u kojoj se vozi istaknuti član Predsjedništva BiH

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / CROPIX

Prekjučer je na 7. katu Kliničkog sveučilišta u Sarajevu u tajnim i izvanrednim okolnostima operiran misteriozni pacijent o kojem se ništa ne zna. Naime, toga su dana oko 15 sati svi zaposlenici tog odjela izvanredno ranije pušteni kućama bez objašnjenja, a zatim su pred operacijsku salu stigli dr. Dželaludin Junuzović, direktor kirurgije, dr. Amela Katica-Mulalić, šefica anestezije, Muvedeta Butmir-Čedić, šefica računovodstva, i glavna sestra Ernela Eminović, piše Dnevni avaz i dodaje da je nakon što su zaposlenici poslani kućama započela operacija misterioznog pacijnenta.

'Nitko nije vidio tko je pacijent oko kojeg se napravila tolika misterija. Nije bilo službenih informacija, samo se brzo Kliničkim centrom pronio glas da je riječ o nekoj vrlo, vrlo važnoj osobi, zbog koje je po hitnom postupku stigao kolega iz Beograda. Indikativno je da je u salu s njim ušla i dr. Katica-Mulalić, a ne netko tko je bio u smjeni, netko od dežurnih anesteziologa. Kolege pričaju da je dr. Katica-Mulalić izašla iz sale skoro pred ponoć. Prema našoj računici, operacija je trajala duže od osam sati', ispričao je jedan od liječnika KCUS-a i dodao da su svi ulazi bili blokirani te nitko nije mogao priči operacijskim salama, a zna se tek da je operacija ovog misterioznog pacijenta obavljena u onkološkoj sali.

Anonimni izvor je za Dnevni avaz ispričao i da su se pred zgradom nakon operacije počeli pojavljivati automobili i tjelesni čuvari koji inače prate političare, a neki kažu i da je u blizini bila parkirana Škoda koja vozi jednog člana Predsjedništva BiH.

Jedan od bivših zaposlenika je ispričao da ne bi bilo prvi put da liječnici s drugih klinika i iz drugih zemalja dolaze tamo operirati, no ističe da mu nije jasno čemu misterij oko operiranog pacijenta jer to, kaže, nije u skladu s liječničkom profesijom i etikom.

'Bolest nije sramota', dodaje jedan od bivših zaposlenika KCUS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:56