NOVI DOKAZI

Procurilo pismo koje je pisala majka ubojice Gabby Petito: ‘Jako te volim, ako se moraš riješiti tijela i završiš u zatvoru...‘

Roditelji blogerice, koju je ubio zaručnik Brian Laundrie, došli su u posjed kopije pisma koje je Brianova majka napisala

Brian i Gabby

 Facebook

Ubojstvo mlade Amerikanke Gabby Petito (22), čije je tijelo pronađeno u rujnu 2021. nakon višednevne potrage u američkom nacionalnom parku u Wyomingu, ponovno je na naslovnicama vodećih svjetskih medija.

Roditelji blogerice, koju je ubio njezin zaručnik Brian Laundrie, došli su u posjed kopije pisma koje je Brianova majka napisala svom sinu, a u kojemu se spominje ‘uzimanje lopate i zakopavanje tijela‘, piše CNN.

Odvjetnici obiju strana raspravljali su u srijedu u sudnici okruga Sarasota na Floridi je li pismo relevantno za tužbu koju su roditelji blogerice pokrenuli protiv roditelja Briana Laundrieja i bivšeg odvjetnika Laundriejevih.

Na omotnici s pismom, koja nije datirana, pisalo je ‘zapaliti nakon čitanja‘, a pronađena je u Brianovom ruksaku kada su njegovi posmrtni ostaci pronađeni u listopadu 2021. godine.

- Kao što svi znamo, pismo govori o pokapanju tijela, donošenju lopate. To su kaznena djela za koja je Roberta Laundrie rekla da će ih počiniti., rekao je odvjetnik obitelji Petito Patrick Reilly.

Podsjetimo, obitelj Petito tužila je Laundriejeve za emocionalnu patnju zbog smrti njihove kćeri.

U izjavi koju je dala pod prisegom, Roberta Laundrie je napisala da ne zna točan datum kada je napisala pismo, ali da je to bilo prije nego što je Brian otišao s Gabby na putovanje. Ustvrdila je da je pismom željela popraviti odnos sa sinom.

Sutkinja Danielle Brewer je odlučila da bi pismo moglo biti relevantno za slučaj i da bi odvjetnici tužitelja trebali dobiti svoj primjerak. U pismu se spominje i ‘pečenje kolača s improviziranim nožem unutra, ako Brian Laundrie ode u zatvor‘.

- Razumno je zaključiti da je pismo napisano u vrijeme kada Gabrielle Petito još nije bila pokopana, a Brian Laundrie još je bio živ i mogao je odgovarati za zločin, napisali su roditelji Petito u odgovoru sudu.

Posmrtni ostaci mlade blogerice Gabby pronađeni su u šumi Bridger-Teton, a obdukcija je pokazala da je zadavljena. Prije nego što si je oduzeo život Brian je u bilježnici napisao da je odgovoran za njezinu smrt, ustvrdio je kasnije FBI. Njegovi ostaci pronađeni su mjesec dana kasnije, i listopadu 2021., u rezervatu nedaleko od kuće njegovih roditelja u North Portu na Floridi.

U tužbi se navodi i ‘sramotno‘ ponašanje Roberte i Christophera Laundrieja koji su im ‘namjerno nanosili emocionalnu bol u vrijeme nestanka‘. Tvrde da su odbijali uzvratiti pozive ili odgovoriti na poruke dok je trajala mahnita potraga za Gabby Petito.

U odgovoru Laundriejevih je stajalo da nisu imali nikakvu obvezu prema obitelji Petito.

Daily Mail objavio je presliku pisma za koje tvrdi da je Brianova majka poslala svom sinu.

- Želim da znaš da ću te uvijek voljeti. TI si moj dječak. Ništa me ne može natjerati da te prestanem voljeti, nikad nas ništa neće podijeliti bez obzira na to što činimo. Ako si u zatvoru, ispeći ću ti tortu i staviti u nju nož. Ako se moraš riješiti tijela, pojavit ću se s lopatom i vrećama za smeće. Ako odletiš na Mjesec, promatrat ću nebo kako bih vidjela tvoj povratak, stoji među ostalim u pismu.

Daily Mail također prenosi da je majka Roberta za Fox Digital rekla da je pismo napisala prije nego što su Gabby i Brian krenuli na put.

- Sada kada je objavljeno u javnosti molim vas da ga pročitate u cijelosti i pokušajte shvatiti da ono sadrži i druge izraze osim onih koje je odvjetnik istaknuo zbog senzacionalizma. Ja sam doista voljela svog sina i jednostavno sam mu htjela poručiti koliko mi znači i koliko ga volim. Pismo ni na koji način nije bilo povezano s Gabby, ustvrdila je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:46