BUNT U TESLI

Procurio Muskov mail koji je šokirao zaposlenike: ‘Tko se ne pojavi, smatrat ću da je dao otkaz‘

Musk je dodao da će osobno pregledati sve zahtjeve za izuzećem od svoje nove politike tvrtke

Elon Musk

 Angela Weiss/Afp

Šef Tesle Elon Musk naredio je osoblju da se vrati u ured s punim radnim vremenom, izjavivši da rad na daljinu više nije prihvatljiv, piše BBC.

Najnovija uredba kontroverznog milijardera prvo je podijeljena u e-mailovima unutar tvrtke, a onda i procurila na društvene mreže.

- Svi u Tesli moraju provesti minimalno 40 sati u uredu tjedno. Ako se ne pojavite, pretpostavit ćemo da ste dali ostavku, napisao je Musk u jednom od mailova.

Dalje se navodi da bi se osoblje trebalo prijaviti na posao u jedan od glavnih ureda tvrtke, "a ne u udaljenu poslovnicu koja nije povezana s radnim dužnostima".

Musk je dodao da će osobno pregledati sve zahtjeve za izuzećem od svoje nove politike tvrtke.

Također je rekao da je rad u uredu s punim radnim vremenom ono što tvrtka traži od svojih tvorničkih zaposlenika i da je osobna suradnja ključna za uspjeh tvrtke.

- Naravno da postoje tvrtke koje to ne zahtijevaju, ali kada su zadnji put isporučile sjajan novi proizvod? Prošlo je dosta vremena, napisao je Musk u mailu koji je procurio u javnost i kasnije podijeljen na društvenim mrežama.

Nakon što su mu se korisnici na Twitteru počeli postavljati pitanja o novoj politici tvrtke, Musk je odgovorio u svom stilu:

Ljudi koji se ne žele pridržavati novih pravila mogu se "pretvarati da rade negdje drugdje", rekao je Musk na Twitteru, upitan o politici.

Tvrtke u mnogim industrijama dvoje oko toga hoće li dopustiti da se nastavi praksa rada na daljinu nakon pandemije koronavirusa.

Neki sektori, poput bankarstva, rano su signalizirali da očekuju da se osoblje vrati u ured, dok su drugi, često u tehnološkoj industriji, rekli da će dopustiti rad na daljinu na neodređeno vrijeme. Većina ih se odlučila za miks ta dva pristupa.

Popunjenost ureda u SAD-u je oko 43%, prema podacima iz Kastlea, koji koristi sustave za pristup sigurnosnim karticama u tisućama zgrada diljem zemlje.

Musk je inače poznat po svojim tvrdoglavim stavovima prema poslu. Rijetko odlazi na godišnji odmor, a tijekom kriznog razdoblja za Teslu prije nekoliko godina spavao je u tvornici.

- Što ste stariji, to mora biti vidljivije vaše prisustvo, napisao je u jednom od mailova o politici rada na daljinu.

- Zato sam toliko živio u tvornici: da me oni na liniji vide kako radim uz njih. Da to nisam učinio, Tesla bi odavno bankrotirala, poručio je Musk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:18