NEOBJAŠNIVI POSTUPAK

PROCURIO NOVI VIDEO PUCNJAVE U TEKSASU Policija izrešetala nenaoružanog čovjeka visoko podignutih ruku?

 Printscreen: Youtube

Gilbert Flores (41) smrtno je ustrijeljen 28. kolovoza ove godine, kad su na njega vatru otvorili policajci iz Ureda šerifa u Bexar Countyju, Teksas.

Istražitelji su pucnjavu opravdali sumnjom da je Flores držao nož, što je prošlu srijedu prihvatila i porota koja je dvojicu policajaca, zamjenike šerifa Grega Vasqueza i Roberta Sancheza, oslobodila krivnje

No, novi video, snimljen iz kuće preko puta ceste na kojoj se odvijao incident, baca drugačije svjetlo na cijeli događaj. Flores je izašao iz kuće gol do pasa i pokušao ući u policijsko vozilo, da bi se okrenuo prema dvojici zamjenika šerifa s rukama visoko podignutim u zrak. Iako se čuje uzvik "ima nož", na snimci to nije vidljivo, ali se zato jasno vidi kako dvojica policajaca pucaju u naizgled nenaoružanog čovjeka podignutih ruke, piše Daily news.

Policajci su došli zbog dojave o obiteljskom nasilju ( u pozivu je njegova majka rekla da je poludio i da je do krvi premlatio svoju ženu), a prije nego su pucali u Floresa pokušali su ga bezuspješno "umiriti" električnim šokerom.

No, tijekom poziva policiji u pozadini se čuo glas muškarca ako viče: "Imam nož i počinit ću samoubojstvo tako da policija puca u mene. Stoga bolje dovedite specijalce jer sam danas spreman umrijeti!"

Nakon što su ubili Floresa, koji ima kriminalnu prošlost, policajci u kući našli premalenu ženu i dijete. Njegova je obitelj podigla građansku tužbu protiv Ureda šerifa i oba zamjenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:57