TEROR

PROCURIO SADRŽAJ ZADNJEG KRVNIKOVA TELEFONSKOG POZIVA Napadač iz Manchestera par sati prije krvoprolića nazvao je majku, uglednu nuklearnu fizičarku

 David Yates / Reuters

Salman Abedi (22), koji je u ponedjeljak navečer ubio 22, a ranio 59 osoba u samoubilačkom napadu na ulazu u Manchester Arenu, navodno je nekoliko sati prije masakra nazvao svoju majku, piše Associated Press.

Pozivajući se na informacije libijskog dužnosnika zaduženog za borbu protiv terorizma, AP piše da je Abedi nekoliko sati prije napada telefonirao svojoj majci Samiji Tabbal (50) i rekao joj "oprosti mi". Nije poznato je li ona znala o čemu joj sin govori i je li to prijavila policiji.

Samia Tabbal je, inače, vrlo ugledna nuklearna fizičarka, koja je diplomu stekla na Sveučilištu u Tripoliju i, kako piše Daily Telegraph, bila je najbolja studentica generacije.

Podsjećamo, britanska policija je proteklih dana uhitila sedam osoba za koje sumnjiči da su povezani s napadom, a obavještajni izvori, kako prenose mediji, otkrivaju da je pronađeno još eksploziva koji je mogao biti iskorišten nakon napada u ponedjeljak.

U Libiji su pak uhićeni otac i brat atentatora iz Manchestera, a brat je priznao da je znao za napad i osumnjičen je da je planirao izvesti teroristički čin u Tripoliju, objavila je libijska sigurnosna služba. Prije toga je bombašev otac rekao za Reuters da je on posljednji razgovarao sa sinom prije pet dana telefonom i da je "sve bilo normalno".

Ramadan Abedi, kojega su protuterorističke snage zadržale na razgovoru, kazao je da je njegov sin Salman bio u Libiji prije mjesec i pol dana i da je nakon toga rekao obitelji rekao da će ići na hodočašće u Meku. Ramadan je, inače, prema pisanju dijela britanskih medija, u Libiji boravio kao pripadnik militantne skupine koju se povezuje s al-Qaidom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:29