PAKAO BAHMUTA

Procurio šokantan video: Wagnerovci vuku svog ozlijeđenog zapovjednika, udaraju ga lopatama

Video koji su snimili ukrajinski dronovi u skladu je s ostalim izvješćima o izuzetno niskom moralu među ruskim plaćeničkim grupama

Snimka dronom

 Twitter

Ukrajina je objavila nevjerojatan video koji, čini se, prikazuje ruske borce kako odvlače svog teško ozlijeđenog zapovjednika s bojnog polja i onda ga počinju silovito tući lopatama, piše Guardian.

Ukrajinski dron snimio je incident nedaleko grada Bahmuta na istoku zemlje, gdje već mjesecima bjesne borbe. Četvorica pripadnika plaćeničke grupe Wagner nose svog kolegu kroz ruševine, držeći ga za ruke i noge. Zatim ga bacaju pored nekog skladišta. Na drugoj snimci se vidi kako ga tuku lopatama.

Sudbina ozlijeđenog i pretučenog zapovjednika nije poznata. No ovaj događaj je u skladu s ostalim izvješćima o izuzetno niskom moralu među ruskim plaćeničkim grupama.

Ukrajinski vojnici koji se bore u i oko Bahmuta, opisali su kako Wagnerovi borci napadaju u valovima. Ako ne uspiju postići nekakav napredak, prijete im smaknućem, pa oni pogibaju u velikom broju i njihovi leševi leže porazbacani po bojištu.

Video je ranije ovoga tjedna snimila jedinica s dronovima iz posebnog voda Seneka. Objavljen je na ukrajinskim društvenim mrežama u ponedjeljak.

U svojem redovitom obraćanju, ukrajinski je predsjednik Volodimir Zelenski kazao kako ukrajinske snage uspješno odvraćaju opetovane ruske pokušaje da okruže grad i probiju obrambene linije.

‘Suprotstavljamo im se. Zahvalan sam svakom ratniku koji daje svoj doprinos u ovoj borbi‘, kazao je i dodao kako je sada ključno borcima dopremiti dovoljno streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 16:20