‘OVO JE NOĆNA MORA‘

Procurio video koji su četiri prijatelja snimila neposredno prije pada zrakoplova u Nepalu

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u 30 godina u Nepalu poginulo je 68 putnika, a za četvero se traga

Kadrovi iz videa koji su četiri prijatelja iz Indije načinila prije pada zrakoplova

 Screenshot/Twitter

U najsmrtonosnijoj zrakoplovnoj nesreći koja se u posljednjih 30 godina dogodila u Nepalu poginula su i četiri prijatelja iz Indije, a jedan je od njih nenamjerno putem platforme Facebook Live snimio pad aviona ATR 72 u vlasništvu kompanije Yeti Airlines, piše The Guardian.

Prijatelji su putovali prema gradu Pokhari u kojem su planirali posjetiti hramove i zmajariti u planinskom masivu Annapurna. "Stvarno je zabavno", rekao je jedan Indijac dok je kamera mobitela koja je zabilježila njegove riječi bila uperena prema gradu.

Snimatelj videa snimio je šale koje su prijatelji zbijali te smijeh koji je uslijedio. U kadru se u jednom pojavio nasmijani 29-godišnji poduzetnik Sonu Jaiswal, otac troje djece.

Videozapis koji su načinili prijatelji pokazuje da putnici i članovi posade nisu znali da je zrakoplov u problemima sve dok nije počeo naglo ponirati.

Vishal Koswal, 21-godišnji bliski prijatelj četvorice Indijaca potvrdio je da videozapis pada zrakoplova i njihovog stradavanja autentičan. Četiri prijatelja su Jaiswal, 28-godišnji Anil Rajbhar, 23-godišnji Vishal Sharma i 23-godišnji Abhishek Singh Kushwaha. Policija je također potvrdila njihove identitete.

Koswal je trebao putovati s njima, ali je odustao nakon smrtnog slučaja u obitelji. Mladić je rekao da je s četvoricom prijatelja pričao tijekom leta. Čuli su se, kaže, nekoliko sati prije nesreće. "Sonu nam je pokazivao planine i bio je uzbuđen. Rekao mi je da će u Pokhari posjetiti nekoliko hramova te da će se navečer vlakom vratiti kući", rekao je Koswal.

Četiri je prijatelja opisao kao "braću". "Ovo se sve čini kao noćna mora. Još uvijek ne mogu vjerovati da smo ih sve izgubili. Ne mogu ponovno pogledati video pada, jako mi je teško i bolno. Velika nas je tragedija zadesila", rekao je Koswal.

U najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u 30 godina u Nepalu poginulo je 68 putnika, a za četvero se traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:14