SVJEDOCI UŽASA

‘Prodavao sam kroasane kad je utrčao jedan čovjek i rekao mi nešto što me prestravilo‘

David, vlasnik restorana nasuprot katedrale u kojoj se dogodio teroristički napad, kazao je da je upravo on prvi nazvao policiju
Teroristički napad u Nici
 Profimedia, Twitter

Nakon stravičnog napada u Nici, počeli su se javljati svjedoci užasa. David, vlasnik restorana Brioche Chaude koji se nalazi točno nasuprot katedrale Notre Dame u kojoj se dogodio teroristički napad, kazao je da je upravo on prvi nazvao policiju, piše Guardian.

'Prodavao sam kroasane kad je utrčao jedan čovjek i rekao mi da je u crkvi nekoj ženi odrubljena glava. Isprva nisam vjerovao što čujem pa je čovjek ponovio još jednom. Potrčao sam prema crkvi i usput vidio jednog policajca te mu rekao što se dogodilo. Ubrzo je došlo i pojačanje', kazao je David.

'Vratio sam se u restoran i spustio rešetke na vratima. Čovjek koji je došao u moj restoran bio je u katedrali i ono što je vidio, duboko ga je potreslo. Samo je rekao: 'Gospodine, u crkvi je ženi odrubljena glava.' I to je bilo sve što je rekao. Bio je u očitom šoku.'

Policija je smjesta ogradila uži centar grada te su smjesta krenuli pregledavati snimke nadzornih kamera kako bi utvrdili napadačevo kretanje prije groznog čina.

David-Olivier Reverdy, čelnik sindikata policije Francuske, rekao je da su službe sigurnosti upozorile na povećanu prijetnju terorizmom, no dodaje i kako je ovakav napad bilo nemoguće spriječiti.

'Policajci su stigli na mjesto događaja jako brzo i neutralizirali su napadača prije nego je uspio još nekoga ozlijediti ili ubiti', kazao je Reverdy.

U Nicu je tijekom poslijepodneva stigao i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

image
Policija u središtu Nice
Eric Gaillard/AFP
image
Valery Hache
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:00