BRUTALAN NAPAD

Profesor kojem je odrubljena glava u Parizu učenicima je pokazivao karikature proroka Muhameda

To je veliki grijeh u islamu, a zbog karikatura Muhameda došlo je i do napada na redakciju satiričnog lista Charlie Hebdo 2015.
Policija u Parizu osigurava mjesto događaja
 Abdulmonam Eassa/AFP

Sve više informacija o današnjem brutalnom napadu u pariškom predgrađu svjedoči kako se radi o nasilju na vjerskoj osnovi.

Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma objavilo je da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17,00 sati, u blizini jedne školske institucije. Glasnogovornik policije rekao je da je ubijen školski profesor.

Otvorena je istraga za "ubojstvo vezano uz teroristički motiv" i za "zločinačko terorističko udruživanje". Napadač je ubijen na licu mjesta, čim je stigla policija kojoj je također prijetio hladnim oružjem.

Drugi je policijski izvor rekao da je napadač vikao 'Allahu Akbar'. Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin prekinuo je put u Maroko i vraća se u Pariz.

Francuska agencija France presse navodi da su policajci stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole.

Po dolasku, pronašli su jednog mrtvog muškarca i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje. On im je prijetio hladnim oružjem koje im je izgledalo poput noža, te su otvorili vatru i ubili ga.

Reuters javlja kako je mogući motiv napada to što je muškarac nekoliko dana ranije učenicima u školi u kojoj radi pokazivao karikature proroka Muhameda. To je veliki grijeh u islamu, a zbog karikatura Muhameda došlo je i do napada na redakciju satiričnog lista Charlie Hebdo 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:03