‘KUĆNA VAKCINACIJA‘

Profesorica biologije uhićena jer je cijepila svog učenika (17): ‘Bit ćeš dobro, nadam se...‘

Iz policije kažu da je Laura Russo cijepljenje izvela u svojoj kući iako nema pravne ovlasti za cijepljenje
 CBS/Screenshot YouTube

Njujorška učiteljica bez službenih medicinskih kvalifikacija uhićena je jer je navodno cijepila učenika protiv covida, saznaje se iz službenih izvora, piše BBC.

Iz policije kažu da je Laura Russo cijepljenje izvela u svojoj kući iako nema ovlasti za cijepljenje ili dozvolu roditelja mladića.

Russo (54), koja predaje biologiju, uhićena je na Staru godinu i mogla bi dobiti četiri godine zatvora ukoliko bude osuđena.

Sedamnaestogodišnjak je navodno želio primiti cjepivo.

Cijepljenje može biti opasno ako ga se izvodi na krivi način. Liječnici i ovlašteni zdravstveni radnici moraju provjeriti je li cjepivo krivotvorina i je li istekao rok za upotrebu.

Pacijente bi se također trebalo pitati o povijesti njihovih eventualnih bolesti, a trebalo bi ih nadzirati nakon što su dobili cjepivo.

Iz policije kažu da je nejasno kako je Russo nabavila cjepivo protiv covida i koja tvrtka ga je proizvela. Trenutno je cjepivo Pfizer-BioNTecha jedino koje je odobreno za Amerikance ispod 18. godine života.

Video incidenta na Long Islandu pokazuje Russo kako govori tinejdžeru: "Bit ćeš dobro, nadam se".

"Evo ga. Kućna vakcina", kaže on.

Nadležni su priopćili da su mladićevi roditelji pozvali policiju u Nassauu nakon što je on došao kući i rekao im što se dogodilo.

I dalje se istražuje kako je profesorica uopće došla do cjepiva.

Nadzornik srednje škole Herricks, gdje je Russo radila, rekao je da je učiteljica "udaljena iz učionice i premještena dok se čeka ishod istrage", izvještava CBS News.

Russo je optužena za neovlašteno provođenje struke.

Sudska rasprava zakazana je za 21. siječnja, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:24