TEŠKA ŽIVOTNA BITKA

PROGOVORILI LJUDI IZ NAJBLIŽEG KRUGA MICHAELA SCHUMACHERA 'Zaplače kad ga u kolicima odvedemo do mjesta s kojeg puca pogled prema Ženevskom jezeru'

 
Sin Michaela Schumachera, 19-godišnji Mick (desno), pokušava ići očevim stopama i sanja o Formuli 1
 Profimedia

Michael Schumacher (49), najbolji vozač Formule 1 svih vremena, još uvijek nakon teške ozljede zadobivene na skijanju 2013. godine ne može pričati ni samostalno hodati, ali sudeći po novim informacijama koje su se ovih dana pojavile, ponekad zaplače kad ga se u kolicima odvede na neko lijepo mjesto u prirodi.

Schumacher se već pet godina nije oporavio od teških ozljeda glave koje je dobio kada je pao na skijanju 29. prosinca 2013. godine u Francuskoj. Od tada su obitelj, menadžeri i prijatelji uspjeli od javnosti sakriti detalje o njegovu zdravstvenom stanju.

Svašta se pisalo, ne samo o tome kakvo mu je stanje, nego i da mu obitelj rasprodaje nekretnine da bi plaćali medicinsku skrb koja mu je potrebna 24 sata dnevno, ali nikakvu potvrdu obitelj nikad nije objavila.

Michael Schumacher of Germany looks on during a news conference at the end of the official presentation of the new Ferrari Formula One race car 248 F1 at the Mugello racetrack in Scarperia, central Italy, January 24, 2006. REUTERS/ - RTR188ZY
Tony Gentile / REUTERS

No, francuski Paris Match sada tvrdi da im je jedan Schumijev bliži rođak otkrio informaciju o tome da Michael zna plakati ako ga odvedu do pogleda na Ženevsko jezero, u blizini vile u Švicarskoj u kojoj živi s obitelji.

Da bi mu stimulirali mozak, liječnici mu puštaju poznate zvukove, među ostalim i gume pri startanju bolida na utrkama F1, a navodno upravo taj zvuk aktivira emocije u mozgu.

- Kad ga u kolicima postavite pred prekrasan pogled na jezero i planine, Michael ponekad zaplače - rekao je za Paris Match rođak.

Michael se inače liječio u bolnici do 2014. kad su ga preselili kući, a obitelj se eventualno povremeno oglašavala da se zahvali obožavateljima što poštuju njihovu privatnost. Oni koji to nisu činili, poput jednog njemačkog medija koji je objavio netočnu informaciju da je "Schumacher opet prohodao", morali su obitelji platiti 50 tisuća eura odštete.

Druga nova informacija dolazi od Michaelova sina Micka, 19-godišnjaka koji je nedavno za BBC-jev radio 5 Live rekao da mu je otac najveći idol dok i sam pokušava izgraditi karijeru u automobilističkim utrkama.

- Pratim sve što je on radio i pokušavam se ugledati na to, i jako sam sretan što to mogu - kazao je Mick, koji je nedavno ostvario svoju prvu pobjedu u utrci Formula 3 u Belgiji.

August 18, 2018 - Towcester, United Kingdom - MICK SCHUMACHER of Germany (son of legendary Driver Michael) on the podium after winning the 2018 FIA Formula 3 European Championship race 2 at Silverstone Circuit., Image: 383052371, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - News
Profimedia, Zuma Press - News
Mick Schumacher nedavno je pobijedio na Formula 3

Nada se da će iduće godine dospjeti do Formule 2.

- Cilj mi je jednog dana biti prvak Formule 1, a moj tata ima snažan utjecaj na moju karijeru - rekao je Mick, koji želi dokazati da i on može biti dobar vozač, a ne samo prepoznatljiv po imenu oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:23