BRUTALNI NAPAD MAFIJAŠA

PROGOVORIO DJEČAK KOJI JE NEKIM ČUDOM PREŽIVIO NAPAD KARTELA U MEKSIKU 'Bojao sam se da me netko ne slijedi. Mlađeg sam brata sakrio u grmlje...'

 
Rođaci stradalih Amerikanaca pored spaljene olupine automobila u kojem su se vozili ubijeni mormoni
 Jose Luis Gonzalez / REUTERS

Trinaestogodišnji Devin Langford, dječak koji je propješačio 20 kilometara kroz pustinju kako bi pokušao pomoći članovima obitelji koje su članovi meksičkog narkokartela prošlog tjedna zasuli mecima, otkrio je u intervjuu za televizijsku emisiju Good Morning America kako su mu ti isti članovi kartela de facto spasili život, rekavši mu da legne na zemlju, piše Daily Mail.

Langford je u automobilu bio sa svojom majkom Dawnom, braćom Brixtonom (9 mjeseci), Codyjem (8), Xander (4), Trevorom i Roganom (2) te sestrama Kylie (14) i Mckenzie Rayne (9) kada je narkokartel u meksičkoj saveznoj državi Sonori otvorio vatru na njihov automobil. Devet je ljudi poginulo u masakru koji su neki izvori iz FBI-ja nazvali ciljanim smaknućem čiji se motiv još uvijek ne zna. Brixton, Kylie, Mckenzie Rayne, Cody i Xander preživjeli su napad u kojem su još poginuli Christina Marie Langford Johnson te Rhonity Miller i njezino četvero djece.

Dječak je tijekom televizijskog intervjua u kojem je opisivao stravičan napad kartela plakao. Rekao je da su napadači njemu i drugim preživjelima nakon pucnjave rekli da izađu iz automobila i legnu na zemlju. "Otišli su nakon što smo legli", rekao je 13-godišnjak.

Langford je potom propješačio 20 kilometara kako bi pronašao pomoć za ozlijeđene mlađe braću i sestre koje je sakrio u grmlju. "Bojao sam se da me netko slijedi i da će me netko drugi upucati", dodao je.

Dječak je potom opisao kako je izgledao napad na automobil u kojem je bio. "Prvo su pucali na automobil. Jako su brzo pucali. Mislim da su prvo pucali u motor kako ne bismo mogli pobjeći", rekao je Langford i dodao da je njegova majka očajnički pokušavala ponovno upaliti automobil. "Auto nije radio. Siguran sam da su pogodili nešto. Mama je molila Bogu i pokušavala upaliti auto kako bismo mogli pobjeći."

Kada su napadači otišli, Langford je neko vrijeme hodao sa svojim devetomjesečnim bratom Brixtonom kojeg je držao u rukama. Kada se umorio, Brixtona je spustio u grm. "Svi su jako krvarili. Žurio sam se da odem otamo", dodao je.

Devinov otac David također je sudjelovao u intervjuu te je rekao da je njegov sin heroj. "Spasio je braću i sestre. Mislim da je to napravio iz ljubavi. Dao je svoj život za njih. Sva moja djeca koja su preživjela živuća su čuda. Koliko je metaka ispaljeno u taj automobil... Čudesno je da su preživjeli", rekao je David Langford.

Istraga ovog stravičnog zločina još uvijek traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:23