SVE SE PRODAJE

PROIZVODI OD MARIHUANE HIT U COLORADU 'Naša ponuda ne može zadovoljiti preveliku potražnju'

Prošli tjedan sam sve rasprodala u roku od sat vremena, kaže vlasnica jednog dućana

Od prvog dana 2014. kad je legalizirana upotreba marihuane u američkoj državi Colorado drastično je porasla prodaja ne samo trave za pušenje, već i raznih grickalica i slatkiša koji u sebi sadrže marihuanu. Vlasnici dućana kažu da za sada njihova ponuda ne može zadovoljiti veliku potražnju.

- Grickalice i slatkiši s marihuanom su odlični ako niste poznavatelj marihuane, a i želite nešto više opipljivo. Osim toga, ovaj način upotrebe je i diskretniji, komentira Linda Andrews, vlasnica jednog od dućana. Među najpopularnijim proizvodima od marihuane su čokoladice koje se četiri u paketu prodaju za 15 američkih dolara. Zatečeni proizvođači ne mogu pokriti velike narudžbe, pa tako prodavači, ne bi li imali ponešto marihuana proizvoda na policama koje privlače kupce u dućane, limitiraju da svaki kupac može kupiti ograničen broj proizvoda s marihuanom.

- Prošli tjedan sam sve rasprodala u roku od sat vremena, kaže Andrews.

Jo Hodas, direktor marketinga u Dixie Elixirs and Edibles, najpozatijem proizvođaču proizvoda koji u sebi sadrže marihuanu, izjavio je za ABCNews da tvrtka gradi 30 000 četvornih metara novog proizvodnog pogona i skladišta kako bi mogli udovoljiti potražnji u Coloradu. „Potražnja je ogromna. Naši zaposlenici se 'ubijaju' radeći danonoćno.“, komentirao je Hodas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:56