PROBLEMI U SLOVENIJI

Prometni kolaps u Sloveniji zbog snijega i jakog vjetra, tisuće kućanstava ostalo bez struje

Trenutačno je bez struje 246 korisnika na području Ljubljane, a ekipe na terenu otklanjaju kvarove

Ljubljana, Slovenija

 Ales Beno/Afp/Profimedia/Ales Beno/afp/profimedia

Snijeg i jak vjetar zatvorili su primorsku magistralu prema Ljubljani i prouzročili prekide u opskrbi električne energije. Velik dio Slovenije u noći s nedjelje na ponedjeljak zahvatile su obilne snježne padaline koje su stvorile kolone na cestama duge do 60 kilometara.

U ranim jutarnjim satima bez struje je zbog snijega ostalo nekoliko tisuća kućanstava koje opskrbljuje tvrtka Elektro Ljubljana. Samo na području Novog Mesta zbog izvanrednih situacija bez struje je ostalo više od 3000 korisnika. Trenutačno je bez struje 246 korisnika na području Ljubljane, a ekipe na terenu otklanjaju kvarove.

Kako javljaju slovenski mediji, brzina vjetra doseže i do 140 kilometara na sat. Na autocesti A1 Kopar - Ljubljana u jutarnjim se satima formirala kolona od 57 kilometara, a u koloni se čekalo više od sata.

Gužve su zabilježene i na štajerskoj magistrali između Vranskog i Blagovice te na dolenjskoj magistrali od Drnova do Ljubljane, uz povremene zastoje u oba smjeru. Osim snijega, promet na dolenjskoj magistrali otežavaju proklizavanja kamiona kraj Novog Mesta.

Zbog jakog vjetra zatvoren je Vipavski brzi put između Nanosa i Sela u oba smjera. Zbog zimskih uvjeta, na cesti Soteska - Črmošnjice - Črnomelj zabranjen je promet za vozila teža od 7,5 tona. Iz Prometno-informativnog centra pozvali su vozače da prate stanje u prometu i vremensku prognozu, prenosi 24ur.com. Meteorolozi upozoravaju da će snježne oborine samo jačati, javlja N1 Slovenija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:29