JOŠ JEDNO ČUDO U HAITIJU

Pronađen živ ispod ruševina četiri tjedna nakon potresa

 Reuters

Gotovo mjesec dana nakon potresa koji je Haiti pogodio 12. siječnja, pronađen je i izvučen 28-godišnji muškarac ispod ruševina trgovine u centru Port-au-Princea, gdje je prodavao rižu.

Liječnici su ustanovili kako Evan Muncie pati od teške dehidracije i pothranjenosti, ali nema težih ozljeda, izvještava CNN.

- Jako je mršav, dugo nije imao nikakve hrane. Na nogama je imao otvorene rane koje su krvarile - rekao je liječnik Mike Connelly sa sveučilišta u Miamiju koje sudjeluje u projektu pružanja medicinske skrbi stradalim Haićanima.

Ljudi koji su ga doveli u bolnicu objasnili su kako su ga pronašli dok su kopali po ruševinama trgovine. Vjeruju da mu je netko donosio vodu. Liječnici tvrde kako je morao piti tijekom tih mjesec dana da bi preživio, no ne znaju kako je dolazio do tekućine. Evan Muncie je dezorijentiran, a povremeno misli da se još nalazi ispod ruševina.

Nevjerojatnih 15 dana ispod ruševina preživjela je 16-godišnja Darlene Etienne. Bila je presretna kada su je pronašli unatoč ozljedama, dehidraciji i velikim bolovima. Izvučena je ispod ruševina koledža St. Gerard u glavnom gradu Haitija, pet dana nakon što je službeno okončana potraga za preživjelima. Wismond Exantus (24) spasio se skokom ispod stola, nakon čega više ni sam, kako kaže, 'nije znao kad je dan, a kada noć'. Preživio je pijući Colu i pivo, te jedući kekse. Zatrpan je uspio preživjeti čak 11 dana.

U potresu magnitude 7,0 stupnjeva koji je Haiti pogodio 12. siječnja poginulo je više od 200 tisuća ljudi. Haićanska vlada kraj potrage za preživjelima proglasila je 23. siječnja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:24