UBOJSTVO U SYDNEYU

Pronađena tijela poznatog voditelja i njegovog partnera, iza krvavog zločina stoji ljubomorni policajac...

Strašan zločin, sumnja se, počinio je Beaumont Lamarre-Condon, koji je nekoć izlazio s Jessejem Bairdom

Beau Lamairre, Jesse Baird i Luke Davies

 Facebook

Australska je policija objavila da je pronašla dva tijela tijekom potrage za nestalim parom iz Sydneya, Jessejem Bairdom i Lukeom Daviesom, piše BBC.

‘Prilično smo sigurno da smo pronašli Lukea i Jesseja‘, kazala je načelnica policije, Karen Webb.

Za ubojstvo dvojice mladića osumnjičen je Beaumont Lamarre-Condon, policajac koji je nekoć izlazio s Jessejem Bairdom, te je prošlog ponedjeljka i uhićen.

Tijela su pronađena na seoskom imanju u gradu Bungonia.

image

Policijska istraga u Bungoniji

Hilary Wardhaugh/Afp

Policija je rekla da je, nakon prvotnog odbijanja suradnje s istražiteljima, Lamarre-Condon u utorak ujutro napokon otkrio gdje se tijela nalaze.

Glavni detektiv Daniel Doherty kazao je da su posmrtni ostaci pronađeni ‘nedaleko ulaza na imanje u Bungoniji‘ te da se vidi kako je netko tijela ‘pokušao sakriti kamenjem i raznim ostacima‘.

Dodao je kako će policija sada pregledati dvije torbe za surf daske koje su korištene kako bi se tijela prebacila na imanje iz Bairdovog doma u Paddingtonu, gdje su mladići ubijeni.

image

Jesse Baird i Luke Davies

Instagram

Imanje u Bungoniji sada se tretira kao mjesto zločina nakon što je policija doznala kako je Lamarre-Condon posjetio to mjesto prošle srijede u bijelom iznajmljenom kamionetu kojim je, vjeruje se, prebacio tijela.

Nakon što je otpilio lokot na ulaznoj kapiji, Lamarre-Condon je ondje ostavio svoju poznanicu i ušao na imanje te se vratio oko 30 minuta kasnije, rekla je policija.

Vjeruje se da je strašan zločin koji je šokirao Australiju, jedan od prvih u nekoliko desetljeća u kojemu je počinitelj pripadnik policijskih snaga, što je potaknulo rasprave o tome smiju li policajci nositi oružje i kad nisu na dužnosti.

Slučaj je također nagnao organizatore legendarne Mardi Gras parade u Sydneyu da povuku policijske snage s ovogodišnje svečanosti.

image

Policijska istraga u Bungoniji

Hilary Wardhaugh/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:24