PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST

PRONAĐENE CRNE KUTIJE SUHOJA KOJI SE ZAPALIO U MOSKVI Pilot i stjuardese tvrde da ih je udario grom: 'Osjetili smo kao da nas je stresla struja'

 Reuters, Profimedia

Pilot Suhoja Superjeta ruske kompanije Aeroflota koji se u nedjelju zapalio tijekom prisilnog slijetanja u Moskvi, pri čemu je poginula 41 osoba, ispričao je u ponedjeljak kako je udar munje izazvao nesretni niz događaja i doveo do tragedije.

Premda točne okolnosti još nisu poznate, kapetan leta Denis Evdokimov rekao je za ruska glasila da je zrakoplov koji je tek bio poletio u Murmansk sa 73 putnika i pet članova posade, morao prisilno sletjeti pošto su instrumenti prestali raditi zbog udara munje.

- Zbog munje smo izgubili radijsku vezu - rekao je pilot za ruski tabloid Komsomolsku Pravdu.

- Uspjeli smo uspostaviti vezu pomoću frekvencije za slanje signala u slučaju opasnosti, ali je bila kratka i isprekidana (...) Uspjeli smo reći nekoliko riječi a zatim se veza izgubila - dodao je.

Kapetan je rekao da se letjelica zapalila zbog toga što je kod prizemljenja svom snagom udarila o tlo.

- Uzrok je sigurno taj što su spremnici bili puni goriva - rekao je.

- Poletjeli smo, ušli smo u oblak i tada je počela padati jaka tuča. U tom trenutku smo osjetili udar munje, kao da nas je stresla struja - rekla je domaćica zrakoplova Tatjana Kasatkina, a prenijela je agencija Interfax.

Na mjestu nesreće pronađene su dvije crne kutije, objavili su ruski mediji pozivajući se na izvore u službi za izvanredna stanja.

U Murmansku je proglašena trodnevna žalost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:23