PRAVA POŠTENJAČINA

Pronašao 110 tisuća eura pa torbu punu novca vratio presretnom vlasniku: 'Ostao sam bez riječi'

Osijek, 160708.Hrpa eura - ilustracija za mito i korupciju.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

Junak dana u srpskom gradu Kladovu je svakako Igor Paunović. Naime, ovaj vlasnik dućana pronašao je u torbu u kojoj je bilo 110 tisuća eura. Iako bi mnogi bili u kušnji, za gospodina Paunovića nije bilo dvojbe. Napravio je jednnu ispravnu stvar koju je mogao. Pronašao je vlasnika pa mu je na njegovo oduševljenje vratio torbu punu novaca, piše Blic.

- Bio je kraj radnog vremena kada sam primijetio torbu. Nisam je otvarao jer nije moja. Sjetio sam se da pripada kupcu koji je ostavio svoj broj kako bi mu dostavili kupljena vrata - ispričao je Paunović.

Vlasnik izgubljene torbe, Radomir Radosavljević odmah je došao do dućana. pred poštenim pronalazačem je otvorio torbu u kojoj je bilo 10 000 eura gotovine i štedna knjižica s još 100 tisuća eura, kao i osobni dokumenti i kartica za bankomat.

Šokirani Radomir nije mogao pronaći riječi kojima bi zahvalio gospodinu Paunoviću.

- Kada sam iz njegovog dućana pošao kući nisam niti primijetio da sam zaboravio torbu. U jednom trenutku zazvonio mi je telefon. Igor me pozvao da se vratim kod njega i tek sam onda shvatio da mi nema torbe. Nemam riječi kojima bi izrazio zahvalnost - rekao je sretni Radomir.

- Igor mi je vratio vjeru u ljude i u njihovo poštenje - dodao je Radimir.

Pošteni trgovac smatra kako nije uradio ništa posebno.

- Samo sam kupcu vratio njegove stvari. Postupio sam po savjesti. Ipak nema tih para koje mogu vratiti duševni mir - poručio je gospodin Paunović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:49