KRAJ AGONIJE?

Pronašli tijelo malene Maddie? Policija pretražuje dvorište u blizini Hannovera

Vijest o pretresu objavio je ured tužitelja Braunschweig: Povezano je s našom istragom o nestanku britanske djevojčice
Pretraga dvorišta, Madeleine McCann
 Peter Steffen/Dpa Picture-alliance Via Afp

Njemačka policija od jutra pretražuje jedan vrt u blizini Hannovera, grada na sjeveru Njemačke, izvijestio je ured tužitelja Braunschweiga, a prenose Sky i Euronews.

- Pretres je povezan s našom istragom o slučaju nestanka Madeleine McCann, izvijestila je glasnogovornica Julia Meyer za AFP.

Podsjetimo, Madeleine McCann nestala je 3. svibnja 2007. u dobi od tri godine iz apartmana u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz.

- Ovo je dramatičan tijek događanja. Policija u Njemačkoj jutros je počela kopati na jednoj livadi u blizini Hannovera, gdje je Christian B. živio neko vrijeme, izvijestio je dopisnik Sky Newsa.

image
Policija pretražuje dvorište
Peter Steffen/Dpa Picture-alliance Via Afp

Ured javnog tužitelja i savezna policija potvrdili su lokalnim medijima da je istraga povezana sa slučajem McCann.

- Od jutros je iščupano nekoliko stabala. Tu je policija, ali i forenzičari. Za kopanje zemlje koristi se manji bager, izvijestio je.

image
Policija pretražuje dvorište
Peter Steffen/Dpa Picture-alliance Via Afp

Njemačka policija nedavno je ponovno otvorila istragu o tom slučaju nakon što je identificiran novi sumnjivac. Riječ je o 43-godišnjem Nijemcu Christianu Brückneru, koje trenutačno služi zatvorsku kazni zbog dilanja droge te čeka presudu za silovanje 72-godišnje umirovljenice.

Brückner je 2007. sa svojom maloljetnom djevojkom živio u blizini apartmana odakle je djevojčica oteta. Policija je došla do zaključka da je on najvjerojatnije povezan s njezinom otmicom, ali i ubojstvom.

Naime, do novog glavnog osumnjičenika u slučaju McCann policija je došla nakon dojave o Brücknerovu priznanju.

Osumnjičenik je s prijateljem bio na piću u jednom pubu kada je na televiziji objavljen prilog o djevojčici, te se Brückner povjerio prijatelju kako ju je on oteo.

image
Policija pretražuje dvorište
Peter Steffen/Dpa Picture-alliance Via Afp

Christian Brückner živio je između 2012. i 2014. u jednom stanu u Braunschweigu i to je zadnja poznata adresa osumnjičenog pedofila. Taj grad udaljen je 55 kilometara od Hannovera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:30