NE ODUSTAJU

Propalestinski prosvjednici zauzeli zgradu sveučilišta Columbia u New Yorku

Prosvjednici su zaposjeli Hamilton Hall i na prozorima istaknuli transparente na kojima piše ‘Intifada‘, arapska riječ za ustanak
 Alex Kent/Getty Images Via Afp

Propalestinski prosvjednici na sveučilištu Columbia zauzeli su u utorak zgradu u kampusu u New Yorku, a uprava je ograničila pristup samo na studente koji ondje žive i zaposlenike.

Prosvjednici koji su zaposjeli Hamilton Hall na prozorima su istaknuli transparente na kojima, među ostalim, piše "Intifada", arapska riječ za ustanak, izvijestio je CNN.

Sveučilište je u ranoj jutarnjoj obavijesti objavilo da je pristup kampusu Morningside ograničen na studente koji ondje žive i zaposlenike koji pružaju osnovne usluge.

Columbia je u ponedjeljak počela suspendirati propalestinske studentske aktiviste koji su odbili ukloniti prosvjedni kamp u njujorškom kampusu nakon što su propali pregovori kojima se tražilo okončanje prosvjeda.

Predsjednica Sveučilišta Nemat Minouche Shafik rekla je da višednevni pregovori nisu uspjeli uvjeriti prosvjednike da uklone desetke šatora postavljenih kako bi izrazili protivljenje izraelskom ratu u Gazi.

Gušenje prosvjeda na Columbiji, u središtu prosvjednih akcija povezanih s Gazom koje su proteklih tjedana zahvatile sveučilišne kampuse diljem SAD-a, događa se nakon što je policija na Sveučilištu u Teksasu u Austinu uhitila desetke studenata koje je napala papar sprejem na propalestinskom skupu.

image
Alex Kent/Getty Images Via Afp
image
Alex Kent/Getty Images Via Afp
image
Alex Kent/Getty Images Via Afp
image
Alex Kent/Getty Images Via Afp
image
Alex Kent/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:29