DRAMA U SOLEDARU

Proruska novinarka ranjena, sve je snimljeno: ‘Htjeli ste me ubiti? Nemojte čekati, ku***! Živa sam!‘

Nakon incidenta šef Wagnera Jevgenij Prigožin pozdravio je Jeluskovu kao heroja.
 /Twitter

Novinarka prokremaljskog lista Readovka, Anastasija Jelsukova, koja je u vrijeme pucnjave u Soledaru bila u punoj ratnoj opremi i sa skupinom Wagnerovih plaćenika, podvrgnuta je hitnoj operaciji nakon što je teško ranjena, kako ruski državni mediji tvrde, od strane ukrajinskih vojnika.

U vrijeme incidenta novinarska ekipa snimala je televizijsku reportažu u ukrajinskom gradu nad kojim Moskva tvrdi da ima punu kontrolu, te je kamera bila upaljena, a snimatelj je nakon što se čuo vrisak otrčao na mjesto gdje je ruska propagandistica Jelsukova ležala na podu.

Reporter je pritom prilično smireno izvijestio kako se je u blizini došlo do pucnjave, a novinarka je u bolovima vikala: ‘pomozite mi‘, pritom psujući dok joj je medicinsko osoblje koje radi za Wagner grupu saniralo ranu na koljenu koju je zadobila od gelera.

Na drugoj snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se Jeluskova koja u trenutku napada snima samu sebe, a potom vrišti kada shvati da je ranjena.

Nakon što je prevezena u bolnicu, snimljena je pak kako leži u krevetu i pritom gnjevno govori u kameru: ‘Htjeli ste me ubiti? Nemojte čekati! Nemojte čekati ku***! Živa sam i bit ću živa!‘

Nakon incidenta šef Wagnera Jevgenij Prigožin nazvao je Jeluskovu herojem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:44