‘PRESTANITE NAS SILOVATI‘

Prosvjednica obojila grudi u ukrajinske boje pa napravila show na crvenom tepihu: Zaštitari je jedva obuzdali

Ukrajinske vlasti rekle su da istražuju slučajeve silovanja koje čine ruski vojnici tijekom okupacije pojedinih dijelova zemlje
 Valery Hache/Afp

Žena u toplesu istrčala je na crveni tepih na Filmskom festivalu u Cannesu kako bi porukom ispisanom na tijelu prosvjedovala protiv silovanja za koje optužuje ruske vojnike u invaziji na Ukrajinu, prenio je BBC.

Na crvenom tepihu prosvjednica je strgnula gornji dio odjeće i pokazala poruku "Prestanite nas silovati" ispisanu na tijelu uz boje ukrajinske zastave.

Njezina bedra bila su išarana crvenom bojom simbolizirajući krv.

Ukrajinske vlasti rekle su da istražuju slučajeve silovanja koje čine ruski vojnici tijekom okupacije pojedinih dijelova zemlje.

U utorak navečer, svečano otvorenje 75. Canneskog filmskog festivala obilježila je video poruka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

U kontekstu rata u Ukrajini, organizatori festivala odlučili su odbiti akreditacije svim ruskim filmašima, ali i novinarima koji su na bilo koji način povezanim s ruskom vladom.

S druge strane protivnik rata u Ukrajini, ruski redatelj Kiril Serebrenjikov, poznat po odvažnim filmovima i potpori LGBT+ osobama, službeno je otvorio festival filmom "Žena Čajkovskog" koji se natječe za Zlatnu palmu i pred publikom poručio "Ne ratu!"

image
Valery Hache/Afp
image
Valery Hache/Afp
image
Valery Hache/Afp
image
Loic Venance/Afp
image
Antonin Thuillier/Afp
image
Antonin Thuillier/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 02:27