MARINA OVSJANJIKOVA

Prosvjednica s ruske televizije: ‘Strahujem za svoju sigurnost, a Rusima poručujem - ne budite zombiji!‘

Izrečena joj je kazna od oko 2000 kuna u utorak, samo nekoliko sati nakon što je Kremlj njezin prosvjed proglasio ‘huliganstvom‘

Marina Ovsjanjikova

 AFP

Ruskinja Marina Ovsjanjikova, koja je upala u televizijski studio kako bi osudila rat u Ukrajini tijekom informativne emisije na Prvom kanalu, rekla je u srijedu Reutersu da strahuje za svoju sigurnost i da se nada da će njezin potez Rusima otvoriti oči.

Ovsjanjikova je rekla da ne planira bježati iz Rusije i da se nada da se neće suočiti s kaznenim progonom, u prvom televizijskom intervjuu nakon što je prosvjedovala protiv rata u Ukrajini tijekom informativne emisije na Prvom kanalu u ponedjeljak navečer.

"Vjerujem u ono što sam učinila, ali sada shvaćam razmjere problema s kojima ću se morati nositi i, naravno, jako sam zabrinuta za svoju sigurnost", rekla je Reutersu Ovsjanjikova, urednica na Prvom kanalu.

"Uopće se ne osjećam kao junakinja...Znate, samo želim osjećati da ova žrtva nije bila uzaludna i da će ljudi otvoriti svoje oči", rekla je.

Izrečena joj je kazna od oko 2000 kuna u utorak, samo nekoliko sati nakon što je Kremlj njezin prosvjed proglasio "huliganstvom".

Reuters je podnio pisani zahtjev ruskom ministarstvu unutarnjih poslova i zatražio komentar o njezinu slučaju i je li njezin slučaj zatvoren.

Cilj Ovsjanjikove nije samo prosvjedovati protiv rata, već i poslati poruku Rusima, rekla je Reutersu.

"Ne budite takvi zombiji, ne slušajte ovu propagandu, naučite analizirati informacije, naučite pronaći druge izvore informacija - a ne samo rusku državnu televiziju", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:17