DIVLJI ZAPAD

Prosvjetna radnica vlastito dijete strpala u prtljažnik automobila u strahu da je ne zarazi koronom, uhitili su je

Sarah Beam, učiteljica iz Teksasa, uhićena je i optužena za ugrožavanje djeteta, a sve je srećom prošlo bez ozljeda

Ilustracija

 Brandon Bell/AFP

Učiteljica iz Sjedinjenih Američkih Država uhićena je zbog optužbi da je svog sina, koji je obolio od covida-19, zaključala u prtljažniku automobila kako bi se, tijekom vožnje do punkta za testiranje, zaštitila da virus ne prijeđe i na nju.

Kako javlja BBC, 41-godišnja Sarah Beam optužena je za ugrožavanje djeteta.

Sve se odvilo 3. siječnja. Policiju je pozvao svjedok koji je na području teksaškog okruga Harris čuo da se netko nalazi u prtljažniku automobila. Kada su stigli, učiteljica je otvorila prtljažnik, a unutra je bio 13-godišnjak. Rekla je kako je njezin sin pozitivan na covid te su se zaputili prema stadionu Pridgeon gdje je punkt za testiranje kako bi dobili drugi potvrđeni test. Policiji je rekla kako je tinejdžera zatvorila u prtljažnik da se ne bi i sama zarazila.

Zdravstveni radnici rekli su joj kako ih neće testirati na koronavirus sve dok djetetu ne bude dopušteno da sjedi na stražnjem sjedištu automobila.

Beam je zaposlenica srednje škole Cypress Falls od 2011., no trenutno je na godišnjem odmoru. Policija je priopćila kako su zaprimili prijavu da se dijete nalazi u prtljažniku, nakon čega su pokrenuli postupak.

- Provedena je potpuna kriminalistička istraga koja je rezultirala uhićenjem. Srećom, dijete nije stradalo - kazali su.

Richard Standifer iz teksaškog Odjela za javnu sigurnost lokalnim je medijima rekao kako je dijete moglo biti ozbiljno ozlijeđeno da je došlo do sudara.

- Nikada dosad u karijeri nisam čuo da bi netko završio u prtljažniku samo zato što je pozitivan na nekom testu - zaključio je, javlja BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:29