NOVI DETALJI JEZIVE SMRTI

PRSTEN SMRTI Britanski tajkunpeti je član društva misterioznostradalih bankrotiranih bogataša

Prema navodima jednog njegovog prijatelja, Young je zbog duga ruskoj mafiji jednom već visio s hotelskog prozora i tada su rekli da će ga sljedeći put baciti
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 07: Scot Young and Noelle Reno attend the LBD by L.K.B cocktail launch party at L.K. Bennett on October 7, 2014 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images for L.K. Bennett)
 Chris Jackson / 2014 Getty Images

Nakon čudnovate smrti bankrotiranog britanskog tajkuna Scota Younga, koji je pronađen naboden na ogradu ispod svog prozora u centru Londona, pojavile su se informacije koje bacaju novo svjetlo na ovaj neobičan slučaj.

Naime, Young je, prema navodima jednog njegovog prijatelja, nagomilao dug prema ruskoj mafiji te je jednom već visio s hotelskog prozora. Mafijaši su tada navodno rekli Youngu da će ga sljedeći put baciti ukoliko im ne isplati dug. Inače, u svojim najboljim danima Young je vrijedio procjenjenih 400 milijuna funti.

Nadalje, u medijima se pojavila informacija da je Young, poznat kao "sređivač stvari" za superbogataše i vinovnik jedne od najnotornijih britanskih brakorazvodnih parnica, bio peti član jedne skupine ljudi koji su svi umrli u neobičnim okolnostima.

Tu skupinu povezuju zajedničke večere za kojima su se okupljali u londonskom restoranu Cipriani (koji se sada zove C London), ali ih povezuju i velike količine novca koje su dugovali.

Johnny Elichaoff (55), bivši suprug TV-voditeljice Trinny Woodall te nekadašnji rock bubnjar i menadžer grupe Fairground Attraction, umro je prošlog mjeseca kada je pao s krova šoping centra Whiteleys u zapadnom Londonu. Milijunaš u poslu s nekretninama Robert Curtis (47), koji je svojedobno hodao s manekenkom Caprice, nakon bankrota pao je pod vlak podzemne željeznice u studenome 2012.

Član spomenute kobne petorke bio je i ruski tajkun Boris Berezovski koji se na neobjašnjiv način uspio objesiti svojim šalom, iako je stručnjak za vješanja i davljenja dr. Bernd Brinkmann tvrdio da tragovi na njegovom vratu upućuju da je ubijen.

Ruski tajkun Berezovski, umro u čudnim okolnostima, bio je u Youngovom društvu

Berezovski je, kao i Young, bio jedan od investitora koji je izgubio mnogo novca u tajanstvenom poslovnom projektu u Rusiji koji su nazivali 'Projekt Moskva'.

U društvu za stolom u restoranu Cipriani bio je i poduzetnik Paul Castle, koji je nakon propasti svog poslovnog carstva 2010. nađen pod vagonom podzemne željeznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:56