POBIJEDIO COVID-19

PRVA ISPOVIJEST PRINCA CHARLESA KOJI JE EKSPRESNO PREBOLIO KORONU 'Sada sam s druge strane bolesti, a evo što ja i Camilla trenutno radimo'

 
 Clarence House / Ferrari / Profimedia

Britanski prijestolonasljednik princ Charles (71) koji je prošloga tjedna bio pozitivan na testu za koronavirus, objavio je da je sada 's druge strane dijagnoze koronavirusa'.

Obratio se Britancima putem video poruke iz Birkhalla, njegova doma u Škotskoj, prvi put otkako je objavio da više nije u samoizolaciji.

- S obzirom na to da sam se nedavno zarazio koronavirusom, srećom s relativno blagim simptomima, sada sam s druge strane bolesti, ali još uvijek održavam socijalnu distancu i nalazim se u izolaciji. Svi učimo, ovo je neobično, frustrirajuće i stresno iskustvo u kojemu nije moguća nazočnost obitelji i prijatelja, a uobičajena životna rutina najednom je prekinuta.

U ovim nepredviđenom i tjeskobnom razdoblju naših života, moja supruga i ja najviše razmišljamo o onima koji su izgubili svoje najmilije u ovim teškim i nenormalnim okolnostima, te o onima koji su se morali suočiti s bolešću, izolacijom i usamljenošću.

Osobito suosjećamo sa starijim ljudima diljem naše zemlje koji prolaze kroz teško razdoblje. Isto tako, svjesni smo činjenice da u svakoj zajednici ove zemlje, u kojoj su ljudi svih dobi pogođeni virusom, postoje uistinu divni susjedi, pojedinci i skupine volontera koji pružaju neprekinutu skrb najrizičnijim skupinama i da ta mreža nesebične pomoći pruža vitalnu podršku i priznanje preopterećenim profesionalnim službama.

U vrijeme kada su liječnici, medicinske sestre i ostalo vitalno zdravstveno osoblje koji čine okosnicu našeg izvanrednog NHS-a pod golemim pritiskom i rizikom, dok se herojski bore i spašavaju živote na odjelima za intenzivnu skrb kako bi spriječili širenje virusa. Naše misli i molitve su uvelike s tim čudesnim ljudima čije nas iznimne vještine i nesebična predanost dužnosti i brizi za pacijente čine jako ponosnima.

Bilo je doista predivno vidjeti kako se diljem Velike Britanije stotine tisuća volontera prijavilo NHS-u, nudeći svoju pomoć kako bi pomogli onima na prvoj liniji fronte.

Posve je pritom jasno da se prema tim ljudima treba odnositi s posebnom pažnjom kada nakon obavljanja svojim napornih dužnosti pokušaju otići u kupovinu, primjerice, a pritom je kod njih prisutan konstantan strah zbog obitelji i prijatelja.

Mislimo i na sve one djelatnike u trgovinama koji se svake noći trude kako bi police supermarketa uvijek bile pune, 'hitnu službu' na koju se svi oslanjamo.

Kao nacija, suočeni smo s isitinski izazovnom situacijom, koje smo samo previše svjesni da ugrožava život, gospodarstvo i dobrobit milijuna naših sugrađana. Nitko od nas ne može reći kada će ovo završiti, ali završit će. Sve dok se to ne dogodi, idemo svi pokušati živjeti s nadom, vjerom u sebe i jedni u druge, veselimo se boljim vremenima koja dolaze, poručio je princ Charles.

S princom se na kraljevskom imanju u Škotskoj nalazi i njegova supruga Camilla koja međutim ostaje u samoizolaciji do kraja tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:24