DRAMA NA ATLANTIKU

Prva ispovijest žene koja je u Titanu izgubila supruga i sina: ‘Za sve je kriva Rubikova kocka!‘

Mislim da sam izgubila nadu nakon što je prošlo 96 sati. Pripremila sam se za najgore... - rekla je Christine Dawood

This undated handout from the Dawood Hercules Corporation released on June 20, 2023 shows businessman Shahzada Dawood, the vice-chairman of Karachi-headquartered conglomerate Engro, and his son Suleman. Rescuers hoped on June 20, 2023 that the arrival of specialized deep-sea vessels and US Navy experts would boost desperate efforts to find the tourist submersible named Titan that went missing near the wreck of the Titanic, as oxygen for the five, including Dawood and his son Suleman, on board rapidly runs out. (Photo by Handout/DAWOOD HERCULES CORPORATION/AFP)/-----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT ”AFP PHOTO/DAWOOD HERCULES CORPORATION” - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES

 Handout/Afp

Sulejman Dawood, tinejdžer koji je prošlog tjedna poginuo na podmornici Titan, na svoje putovanje ponio je Rubikovu kocku, a glavni cilj mu je bio srušiti svjetski rekord, u prvom javnom istupu otkriva njegova majka.

Christine Dawood je za BBC rekla kako je Sulejman već aplicirao za Guinnessovu knjigu rekorda, a njegov otac Shahzada ponio je kameru kako bi sve snimio. Nažalost, njihova avantura na Atlantiku nije dugo trajala - Titan je implodirao, a posada i gosti su poginuli.

‘Iz prvih redova‘ tragediju je pratila Christine koja se nalazila na Polar Princeu, brodu koji je pratio Titana.

- Vrlo brzo izgubljena je komunikacija s Titanom. Nisam razumjela što to znači u tom trenutku, ali tada je sve krenulo nizbrdo - započela je priču Dawood.

- Ja sam još ranije trebala biti u toj podmornici, ali pandemija mi je pomrsila planove. Nakon toga sam prepustila mjesto Sulejmanu koji je stvarno htio ići. Obožavao je Rubikovu kocku, nosio ju je svugdje sa sobom. Znao ju je riješiti u 12 sekundi. U jednom trenutku mi je rekao ‘Želim složiti Rubikovu kocku na dubini od 3.700 metara kod Titanika‘.

Christine je na brodu društvo pravila i kći Alina. Cijela obitelj se družila i šalila sve do trenutka kada otac i sin nisu nogom kročili u Titana.

- Bila sam sretna zbog njih, toliko su željeli ići... I moj suprug je bio opsjednut svime i svačime, on je onaj tip čovjeka koji poslije večere ide gledati dokumentarne filmove.

Gospođa Dawood je progovorila i o danima nakon što je Titan nestao.

- Mislim da sam izgubila nadu nakon što je prošlo 96 sati. Pripremila sam se za najgore...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:47