NOVI PODACI

PRVA SMRT OD KORONAVIRUSA U AMERICI: I dalje raste broj žrtava u Italiji, sada ih je 29. Broj zaraženih u toj zemlji premašio 1000

 ATTA KENARE / AFP

Koronavirus uzeo je prvu žrtvu u Sjedinjenim Državama. Od te bolesti preminula je jedna osoba u saveznoj državi Washington, javlja CNN.

Na konferenciji za novinare američki predsjednik Donald Trump naveo je da je riječ o ženi pedesetih godina koja je živjela u okrugu King u državi Washington.

Prema posljednjim podacima u 22 osobe službeno je dijagnosticiran virus u Sjedinjenim Državama, a nekoliko pacijenata nije imalo nikakve veze sa žarištem epidemije, što navodi na tezu da se bolest širi.

Tim se slučajevima dodaje 47 pacijenata vraćenih u Sjedinjene Države.

Bolesnica podlegla virusu u državi Washington nije prva s američkim državljanstvom jer je američki građanin, šezdesetgodišnjak hospitaliziran u Wuhanu umro 6. veljače

Italija je potvrdila da je broj zaraženih osoba u cijeloj zemlji premašio tisuću.

Još osam osoba umrlo je od posljedica zaraze koronavirusom, objavila je talijanska Agencija za civilnu zaštitu u subotu čime je ukupan broj žrtava narastao na 29.

Ukupan broj pozitivnih na virus Covid-19 narastao je za 240 u zadnja 24 sata, prenosi Reuters.

Voditelj agencije za civilnu zaštitu rekao je da je broj potvrđenih slučajeva zaraze narastao u Italiji na 1.128 i uključuje 50 osoba koje su se oporavile te 29 umrlih.

U Francuskoj je ukupno 100 osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih je 86 trenutačno hospitalizirano, objavio je u subotu čelnik Agencije za javno zdravstvo Francuske Jerome Salomon.

Dvije od zaraženih osoba umrle su, a 12 je ozdravilo, rekao je na kratkoj konferenciji za novinare u Parizu drugi čovjek francuskog ministarstva zdravstva te dodao da je 9 osoba u teškom stanju primljeno u bolnicu.

Francuska je u subotu objavila da otkazuje sve skupove u zatvorenim prostorima s više od 5.000 ljudi u pokušaju sprečavanja širenja koronavirusa.

Kina, u kojoj je zaraza izbila u prosincu, bilježi pad zaraze. Od petka u 18 sati do subote u 18 sati registrirano je 427 novih slučajeva zaraze i 47 umrlih. U Kini je ukupno zabilježen 79.251 slučaj zaraze, a od tog broja umrlo je 2.835 osoba.

Islamska Republika Iran ima potvrđen najveći broj umrlih izvan Kine, ukupno 43, a broj zaraženih narastao je na 593, objavilo je iransko ministarstvo zdravstva i pozvalo ljude da ostanu u svojim domovima, prenosi Reuters.

Južna Koreja također se bori s velikim brojem zaraženih, 813 novih slučajeva zabilježeno je čime je ukupan broj dosegnuo 3.150, a umrlih je 17.

U Japanu je zaraženo više od 700 slučajeva, a riječ je o putnicima na kruzeru Diamond Princess koji je dugo vremena bio na pristaništu u Yokohami.

U Norveškoj je broj zaraženih osoba narastao na ukupno 15, prenosi agencija dpa dodajući da se broj povećao nakon što je zaraza dijagnosticirana u tri djelatnika Sveučilišne bolnice u Oslu, a još četiri nova slučaja registrirana su u gradu Bergenu.

Broj zaraženih u Velikoj Britaniji narastao je na 23, a jedna je osoba umrla pošto se zarazila na kruzeru u Yokohami.

Ekvador je u subotu potvrdio prvi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja se u svoju domovinu vratila iz Španjolske izravnim letom iz Madrida. "Pacijentica je na intenzivnom odjelu", rekla je ministrica zdravstva Catalina Andramuno, prenosi Reuters.

Brazil je ranije ovaj tjedan potvrdio svoj prvi slučaj i to je bio prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom u Latinskoj Americi.

Osim u Ekvadoru, prvi slučaj zaraze potvrđen je i u Kataru.

Pakistan je potvrdio dva nova slučaja zaraze u subotu, čime je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od srijede narastao na četiri. Ministarstvo nije objavilo u kojim je gradovima dijagnosticirana zaraza.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije koji se stalno nadopunjuju, koronavirusom je zaraženo 85.919. Kako prenosi agencija France presse umrla je dosad 2.941 osoba u 61 državi i teritoriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 23:58