GOVOR MRŽNJE ILI?

'Prva srpska TV' zbog vrijeđanja Katoličke crkve i Hrvata gubi nacionalnu koncesiju?

Voditelj emisije Ivan Ivanović pogrdnim riječima govorio o crkvi i 'pozvao al-Qa'idu da pričeka neka Hrvatska uđe u Europsku uniju, pa da onda postavi atomsku bombu uz jasne insinuacije gdje'
 YouTube

Vijeće srbijanske Republičke radiodifuzne agencije (RRA) priopćilo je danas da je pokrenut postupak protiv televizije "Prva srpska TV" zbog spornog programskog sadržaja emisije "Večer s Ivanom Ivanovićem", piše srpski Blic .

Na prvoj slijedećoj sjednici Vijeća predstavnik dotične medijske kuće bit će pozvan da se službeno izjasni o spornim sadržajima kako podrazumijeva postupak, stoji u priopćenju.

Demokratska zajednica Hrvata (DZH) nedavno je, u otvorenom pismu predsjedniku Vijeća RRA vladiki Porfiriju zatražila da se "Prvoj srpskoj TV" oduzme pravo na nacionalnu frekvenciju zbog, kako su obrazložili, uvreda na račun Katoličke crkve i govora mržnje prema hrvatskom narodu.

IZ DHZ-a tvrde da je voditelj emisije Ivan Ivanović pogrdnim riječima govorio o crkvi i "pozvao al-Qa'idu da pričeka neka Hrvatska uđe u Europsku uniju, pa da onda postavi atomsku bombu uz jasne insinuacije gdje".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) od Vijeća RRA traži da reagira na prijavu DHZ-a i ispita njihove tvrdnje, a predsjednik NUNS-a Vukašin Obradović je način na koji Ivanović vodi emisiju ocijenio kao "zabrinjavajućim i prema ostalim manjinama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:50