‘TVIT‘ ZA RASTANAK

Prva Trumpova reakcija na formalni izborni poraz: Na Twitteru objavio odlazak svog važnog ministra

Iako Trump u pozdravnom ‘tvitu‘ naveliko hvali Barra, činjenica je da je njihov odnos posljednjih dana bio itekako narušen
Donald Trump i William Barr
 Brendan Smialowski

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je objavio kako William 'Bill' Barr više nije ministar pravosuđa, a ujedno i glavni državni odvjetnik.

- Upravo sam imao dobar sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Billom Barrom u Bijeloj kući. Naš odnos bio je vrlo dobar, odradio je odličan posao. Bill će napustiti ured uoči Božića kako bi proveo blagdane s obitelji. Zamjenik glavnog državnog odvjetnika Jeff Rosen, odlična osoba, postat će tako glavni državni odvjetnik, a uvaženi Richard Donoghue će preuzeti dužnost zamjenika glavnog državnog odvjetnika. Hvala svima!, napisao je Trump na Twitteru.

Iako Trump u pozdravnom 'tvitu' naveliko hvali Barra, činjenica je da je njihov odnos posljednjih dana bio itekako narušen.

Barr je tako nedavno izjavio da Ministarstvo pravosuđa nije pronašlo nijedan dokaz raširenih izbornih prijevara na američkim predsjedničkim izborima što je u suprotnosti s tvrdnjama Donalda Trumpa.

Zanimljivo, Trumpova objava da Barr više nije glavni državni odvjetnik poklopila se s viješću kako je pobjeda Joea Bidena potvrđena glasovima elektora američkih saveznih država.

Također, list Wall Street Journal ranije je izvijestio da je Barr već početkom godine znao za poreznu istragu protiv Bidenova sina Huntera.

Prema priopćenju koje je objavio Bidenov tim, sin budućeg predsjednika Hunter Biden naveo je da ured državnog tužitelja u Delawareu istražuje njegove porezne prijave za koje je ustvrdio da je "legalne i primjerene".

Trump je na Twitteru prenio poziv radijskog voditelja Todda Starnesa da najuri Barra s dužnosti. "Veliko razočaranje!", napisao je za Barra Trump pa ovakav epilog gotovo nikoga ne čudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:32