ISPRIČALA SE

PRVA ŽENA S HIDŽABOM U BRITANSKOJ REKLAMNOJ KAMPANJI ZA NJEGU KOSE POVUKLA SE ZBOG UVREDLJIVIH TWEETOVA Napala Izrael, proglasila ga ilegalnom državom

 
 Amena Khan / INSTAGRAM

Britanska blogerica Amena Khan povlači se iz L'Orealove reklamne kampanje za njegu kose, piše BBC. Khan je u objavi na Instagramu rekla da se povlači iz kampanje zbog "razgovora koji se oko nje trenutno vode", a zapravo nakon što je otkriveno da je 2014. godine objavila nekoliko protuizraelskih tweetova.

Njezina odluka dolazi samo nekoliko dana nakon što je za BBC rekla da je oduševljena što je prva žena s hidžabom koja se pojavljuje u oglasu za njegu kose.

"Jako mi žao zbog sadržaja tweetova koje sam objavila 2014. godine i iskreno se ispričavam svima koje sam uznemirila i povrijedila. Promoviranje raznovrsnosti je jedna od mojih strasti. Ne diskriminiram nikoga. Odlučila sam tweetove obrisati jer oni ne predstavljaju poruku harmonije za koju se zalažem", napisala je Khan.

"Nedavno sam sudjelovala u kampanji, što je bilo uzbudljivo jer je slavila uključivost. S dubokim žaljenjem, odlučila sam se povući iz kampanje jer trenutni razgovori koji se oko nje vode umanjuju pozitivan i uključiv osjećaj koji je trebala promovirati."

A post shared by Amena (@amenaofficial) on

"Nedavno smo doznali za seriju tweetova koje je 2014. objavila Amena Khan, jedan od modela koji se pojavljuje u našoj reklamnoj kampanji na području Velike Britanije", rekao je glasnogovornik L'Oreala Paris za Newsbeat. "Cijenimo to što se Amena u međuvremenu ispričala za sadržaj tih objava. L'Oreal Paris promovira toleranciju i poštovanje. Slažemo se s njezinom odlukom da više ne sudjeluje u kampanji."

Kako javljaju britanski mediji, Amena je u jednoj objavi na Twitteru napisala da je Izrael prema međunarodnom pravu 'ilegalna država', a zatim je, obraćajući se jednom novinaru televizije Channel 4, napisala da je Izrael jednak ubojicama djece te da vjeruje u njegov poraz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:04