FLORENCE ROSE

Prve fotografije britanskog premijera Davida Camerona sa svojom bebom

Zamjenik premijera Nick Clegg obećao je da će "čuvati utvrdu" dok se Cameron ne odluči vratiti s roditeljskog dopusta
British Prime Minister David Cameron holds on August 28, 2010 his baby daughter, Florence Rose Endellion Cameron, who was born on August 24 during the premier's summer holiday in Cornwall. Cameron's wife Samantha left the Royal Cornwall Hospital in Truro with her new baby on August 27 and returned to their holiday home where the family is continuing their holiday. Cameron will become the first British prime minister to take statutory paternity leave, his deputy confirmed on August 27. AFP PHOTO / STEFAN ROUSSEAU
 AFP

LONDON - Četiri dana nakon njezina rođenja Downing Street je u subotu objavio prve fotografije male Florence Rose Endellion Cameron, kćeri premijera Davida i njegove supruge Samanthe.

Roditeljski dopust

Na fotografijama su ipak samo mala Florence i premijer, bez majke.

Florence je rođena tri tjedna prerano u bolnici u gradu Truro tijekom obiteljskog ljetovanja u gradiću St. Endellionu, u čast kojeg je beba i dobila treće ime. Tijekom trudnoće David Cameron je najavio da će konačnu odluku o imenu donijeti njegova supruga te je dogovore usporedio sa “sjevernokorejskom demokracijom - bit će pregovora, ali ona donosi odluku”.

Beba je rođena carskim rezom, jednako kao i troje ostale djece prvog britanskog para, uključujući i najstarijeg sina Ivana, koji je umro lani od cerebralne paralize.

Samantha je sa svojim četvrtim djetetom iz bolnice izašla u petak, a još će nekoliko dana ostati u Cornwallu s prijateljima i obitelji. Nakon toga, potvrdio je Downing Street, premijer će uzeti roditeljski dopust - pravo koje je uvedeno 2003. i dosad ga nije koristio ni jedan britanski premijer. S dvotjednog se godišnjeg odmora inače trebao vratiti idući tjedan, a za to je vrijeme vladu vodio njegov zamjenik, liberalni demokrat Nick Clegg.

Ne zna se kada se vraća

- On naravno želi uzeti neko vrijeme slobodno, baš kao i svaki mladi otac, za roditeljski dopust, i ja ću jednostavno nastaviti čuvati utvrdu. Razgovarao sam s njim neposredno nakon što mu se kći rodila. Nismo još razgovarali o tome kada će se točno vratiti - rekao je Clegg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 15:33