LANAC BRZE HRANE

PRVI ČOVJEK McDONALD'SA DOBIO OTKAZ NAKON NEUGODNOG OTKRIĆA Iz tvrtke tvrde da je pokazao loše rasuđivanje, i sam je priznao: 'Pogriješio sam'

 
 REUTERS

WASHINGTON - Lanac brze hrane McDonald's objavio je u nedjelju da je raskinuo ugovor o radu s izvršnim direktorom Steveom Easterbrookom nakon što je utvrđeno da je imao sporazuman odnos za zaposlenicom/kom tvrtke.

McDonald's je priopćio da takav odnos krši politiku tvrtke. U priopćenju o odlasku s funkcije tvrtka navodi da je upravni odbor zaključio da je Easterbrook "iskazao loše rasuđivanje" kada je riječ o spomenutom odnosu.

Sam Easterbrook je priznao odnos o kojem je riječ u mailu upućenom zaposlenicima navodeći da je "to bila pogreška" te da se, "uzmu li se u obzir vrijednosti kompanije, i on sam slaže s upravnim odborom da je vrijeme da se makne s tog mjesta".

McDonald's nije naveo nikakve detalje o odnosu kojim su narušena pravila ponašanja u tvrtki pa tako ni o kome od zaposlenika je riječ. Odmah je imenovan i Easterbrookov nasljednik, Chris Kempczinski, koji je bio direktor McDonald'sa za Sjedinjene Države.

Easterbrook, Britanac, vodio je McDonald's za Britaniju i Sjevernu Europu prije nego li je u ožujku 2015. postao izvršni direktor i predsjednik cijele kompanije koja ima 38.000 restorana u više od 100 zemalja svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:58