‘SLAVA UKRAJINI I HRVATSKOJ‘

Prvi čovjek ukrajinskog parlamenta: ‘Hvala hrvatskom narodu koji je s nama podijelio kruh, krov i svoju dušu!‘

"Ova podrška će nam biti važna i dalje, kad ćemo ponovno izgrađivati Ukrajinu", dodao je

Andrej Plenković i Ruslan Stefančuk

 Vlada RH

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk u ponedjeljak je zahvalio Hrvatskoj što je s Ukrajinom podijelila “svoj kruh, krov i dušu”.

- Htio bih zahvaliti cijelom hrvatskom narodu za podršku koju je pružio Ukrajincima s kojima je podijelio kruh, krov i svoju dušu - rekao je prvi čovjek ukrajinskog parlamenta u Zagrebu, gdje je stigao na prvi parlamentarni skup Krimske platforme.

- Ova podrška će nam biti važna i dalje, kad ćemo ponovno izgrađivati Ukrajinu - dodao je.

Stefančuk je na tiskovnoj konferenciji s hrvatskim premijerom zahvalio Andreju Plenkoviću na prošlotjednom ”predivnom” govoru u ukrajinskom parlamentu, a svom kolegi Gordanu Jandrokoviću na preuzimanju organizacije skupa u Zagrebu koji će okupiti pedesetak parlamentarnih delegacija, među njima i onu američku predvođenu s Nancy Pelosi.

- Slava Ukrajini, slava Hrvatskoj - zaključio je Ukrajinac.

Plenković je na konferenciji rekao kako je održavanje skupa ”vrlo konkretna, jasna politička poruka podrške Hrvatskoj” teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, uključujući sva okupirana područja, pa i Krim.

Premijer je ponovio kako hrvatska Vlada čvrsto i nedvosmisleno podržava Ukrajinu te kako među dvama narodima postoji ”povijesno prijateljstvo” od samog stjecanja samostalnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:32